Keittiön yläkaapeissa on kyse tilasta, tarpeesta ja tyylistä

Uuteen keittiöön valintoja tehdessä yläkaappien määrästä, muodosta ja avoimuudesta on monta vaihtoehtoa, joissa kaikissa on omat puolensa.

Teksti Dekon toimitus

Kuvat Mirva Kakko, Frida Steiner

Yläkaapit vai ei? Valinnan ei onneksi tarvitse olla näin jyrkkä. Keittiötä suunnitellessa kannattaa selvittää, mihin kaikkeen säilytystilaa tarvitaan ja kuinka paljon. Mahtuvatko kaikki astiat ja kuivat elintarvikkeet alakaappien laatikoihin vai tarvitaanko niille tilaa yläkaappeihin?

Kun tarvittava tila on selvillä voidaan miettiä, onko yläkaappeja pakko olla seinästä seinään vai riittääkö yksi tai kaksi yläkaappia esimerkiksi korkean kaapin vieressä tai omana elementtinään seinällä.

Savenväriset kaapistot reunustavan takaseinän keskelle jätetyn työskentelytilan ja tekevät keittiön ilmeestä kolmiulotteisen.
Savenväriset kaapistot reunustavan takaseinän keskelle jätetyn työskentelytilan ja tekevät keittiön ilmeestä kolmiulotteisen. Yläkaapeissa on käytetty kahta eri syvyyttä. Mataliin ja syviin yläkaappeihin kannattaa säilöä vain harvoin tarvittavia tavaroita. Kuva: Mirva Kakko

04.06.2020

X