Eteinen on myös jumppatila, jossa jumittunutta selkää voi venyttää toimintakuntoon. Hakolan sohva ja kasvihylly ostettiin palkintorahoilla. Piia Strangin Syyskontit-maalaus toimii usein mieltään muuttavan sisustajan värikarttana. ”Siitä löytyvät kaikki suosikkivärini”, Veera kertoo.

Kirjailijan kotona: värejä, viherkasveja, roskalavalöytöjä, sukulaisilta saatuja herkkuja ja muutama keskeneräinen sisustusprojekti

Kirjailija Veera Salmen koti Helsingin Kalliossa on yhtä rento ja hulvaton kuin hänen satukirjojensa maailma. Remonttikin etenee seinä kerrallaan.

Teksti Hanni Maula

Kuvat Kristiina Kurronen

On olemassa kahdenlaisia sisustajia – heitä, joiden koti on kaksi kuukautta muuton jälkeen viimeistä piirtoa myöten valmis, ja sitten meitä muita.

Kirjailija Veera Salmi taitaa kuulua jälkimmäiseen ihmisryhmään. Veera muutti perheineen nykyiseen kotiinsa viitisen vuotta sitten ja yhä tilanne niin sanotusti elää.

Veera tapaa kirjoittaa montaa kirjaa yhtä aikaa, nytkin on kolme teosta eri vaiheessa muhimassa, ja sama multitaskaamisen eetos näkyy myös sisustuksessa.

12.07.2020

X