Luo kodikkaita tunnelmia tummilla sävyillä

Jos etsit todellisia sisustajan taikavoimia, käänny tummien sävyjen puoleen. Niiden avulla tiloihin voi luoda helposti ja nopeasti muotoja, tunnelmia ja persoonallisuutta.

Teksti Dekon toimitus

Kuvat Niclas Mäkelä, Krista Keltanen

Mitä jos katsoisit lempivärisi tummempia sävyjä, kun seuraavan kerran pohdit pintojen päivitystä? Tummia sävyjä vältellään suurten pintojen värittämisessä turhaan. Koska vaaleat sävyt ovat nykyisin lähestulkoon normi, tummat pinnat näyttävät modernilta ja tuoreelta.

Idea!

Tummanharmaaksi sisustetussa makuuhuoneessa huomio kiinnittyy ikkunasta aukeavaan upeaan metsämaisemaan. Kun säleverho lasketaan alas, makuuhuoneesta tulee tunnelmallinen pesäpaikka unille. Lisäksi erilaisten materiaalien luomat kerrokset tuovat tilaan kolmiulotteisuutta.

Katso koko kodin kuvat ja lue lisää: Vuosikymmenen harkinta-aika

Hieman eläväksi jätetty seinäpinta näyttää samalta kuin lakanoissa oleva ryppyinen pellavakangas.
Hieman eläväksi jätetty seinäpinta näyttää samalta kuin lakanoissa oleva ryppyinen pellavakangas. Kuva: Krista Keltanen

Kokeile tummaa väriä esimerkiksi makuuhuoneessa. Siellä se luo pesämäisen tunnelman. Jos rakastat valkoisia pellavalakanoita, ne saavat entisestään kirkkautta tummien seinien keskellä. Toisin kuin usein luullaan, tummaksi maalattu huone ei ole synkkä vaan lempeän kodikas. Jos huone on valoisa, se on sitä tummaksi maalattunakin.

28.05.2020

X