Maailmanmatkaajat Nina ja Kalle asettuivat yli 200-vuotiaaseen taloon Raaseporiin: ”Täällä saan saman fiiliksen kuin lapsena”

Sattuma vei Nina ja Kalle Soinnun espoolaisesta kerrostalosta Raaseporiin yli 200 vuotta vanhaan virkataloon. Hyvän hengen koti puutarhoineen antoi Ninalle rauhan toipua uupumuksesta.

Teksti Riitta Lehtimäki

Kuvat Camilla Hynynen

Sarjainnostuja, joka uupui, ­teki konkurssin, muutti maalle ja löysi inspiraation kestävästä kehityksestä. Näin Nina Sointu kuvaa taustaansa nettisivullaan. Kansainvälinen monitoimiyrittäjä on asunut vuosia Ruotsissa, Costa Ricassa, Kiinassa ja Intiassa.

”Ennen olin maailmanmatkaaja ja napsin uusia maita sillä tahdilla, että olin 37-vuotiaana käynyt 37 maassa. Enää minulla ei ole matkasuunnitelmia. Kun on mennyt monta vuotta aika haipakkaa, leppoisuutta osaa arvostaa. Tässä on hyvä nyt”, Nina sanoo Bollstad Gårdin keittiössä pitkän pöydän ääressä.

Nina ja Kalle Sointu ovat asuneet Raaseporissa Pohjan ja Fiskarsin välillä sijaitsevassa talossaan syksystä 2019 asti. Rakennus oli ollut kunnan omistuksessa 1940–2000, ja kun kunnalla ei ollut varaa korjauksiin, yli 200-vuotias historiallinen talo säästyi tuhoisalta remonttivimmalta ja muovimateriaaleilta.

07.05.2022

X