Mari sisusti vanhan huvilan klassisen runsaasti: ”Estetiikka on minulle lähes pakkomielle” 

Hevosten kanssa työskenteleviä Maria ja Maxia yhdistää halu elää esteettisesti kauniissa ympäristössä sekä rakkaus taiteeseen ja eläimiin. 

Teksti Hanna Velling

Kuvat Krista Keltanen

Häyhä-Guerrin perhe asuu 1900-luvun alussa rakennetussa huvilassa Vihdin Huhmarissa. Talossa on tehty mittavia remontteja, mutta säästetty paljon alkuperäistä, kuten yhdeksän kaakeliuunia ja alkuperäiset ikkunat. Talon tyyliä täydentävät vuosien varrella keräillyt huonekalut ja esineet.

Rakennuksessa ja sen sisustuksessa näkyy moni Maria ja Maxia yhdistävä asia. Lännenratsastuksen ja hevosten koulutuksen parissa työskentelevä aviopari jakaa kiinnostuksen taiteeseen, hevosiin ja perhe-elämään.

Me

Hammaslääkäri ja lännen­ratsastaja Mari Häyhä-Guerri, 52, ja lännenratsastuksen ammattilainen, hevosten kouluttaja Max Guerri, 45. Lapset Rosa, 19, ja Kaarle, 17. Nicolas, 16, opiskelee ­Italiassa ja asuu Vihdin-kodissa lomien aikana. Sonja, 23, on ­muuttanut omaan kotiin. Rhodesiankoira Makena.

Koti

Vuonna 1913 rakennuttu huvila Vihdin Huhmarissa, 360 m2, kolme kerrosta, 11 h. Lisäksi pihapiirissä erillistalo ja ­rantasauna.

Meidän tyyli

Taloon sopiva klassinen ja runsas sisustus, jota tukee hillitty värimaailma. Ideoita ja huonekaluja on tuotu ­Englannista.

07.01.2021

X