Milla keksi koteloida ruman liesituulettimen - keltainen väri on yksi kodin monista väripilkuista. Vaaleansinisiksi maalatut kaapit ovat Ikean Ivar-sarjaa. Ruokailuryhmä on Markuksen mummin perintöä.

Muotoilija Milla Vaahtera viihtyy Vuosaaren taiteilijatalossa: ”Mieheni mukaan kotimme on kuin vaihtuva näyttely”

Muotoilija Milla Vaahtera viihtyy taiteilijatalossa kansain­välisessä ilmapiirissä Itä-Helsingissä. Huikea Aurinkolahden hiekkaranta on vain kivenheiton päässä.

Teksti Anna Riikonen

Kuvat Anna Riikonen

Kun kuulin ensimmäistä kertaa Vuosaaren taiteilijatalosta, asuimme Lauttasaaressa, eikä meillä ollut aikeita muuttaa ­sieltä minnekään. Minulla oli Aurinkolahdesta hyvä fiilis, vaikka emme tienneet ­siitä paljoakaan. Teimme hakemuksen ja kuin ihmeen kaupalla saimme tämän kodin. Taiteilijatalon asunnot on tarkoitettu helsinkiläisille eri alojen taiteilijoille. Talo on itsessään todella hurmaava paikka asua. Tunnen olevani täällä omieni joukossa.

Koti

75,5 neliön asunto vuonna 2003 raken­netussa Vuosaaren taiteilijatalossa

Asukkaat

Taiteilija Milla Vaahtera, puoliso Markus, Unto, 3, ja Alpo-vauva. Milla ja Hannakaisa Pekkala ovat kuratoineet Serving Sculpture – Renewal of Finnish Craft & Design -näyttelyn. Esillä Suomen Tukholman-instituutin galleriassa 2.4. asti.

Kun Alpo-vauva nukkuu, Milla ehtii järjestellä tulevien näyttelyidensä asioita ja piipahtaa kodin yhteydessä olevalla pajalla.
Kun Alpo-vauva nukkuu, Milla ehtii järjestellä tulevien näyttelyidensä asioita ja piipahtaa kodin yhteydessä olevalla pajalla.

23.03.2022

X