Perinteinen 80-luvulla rakennettu maalaistalo onkin sisältä värikäs boheemin parin koti

Janne ja Merja etsivät unelmien kotia, kunnes hoksasivat , että sellainenhan löytyy läheltä. Nyt pari kunnostaa ­rakkaudella Jannen lapsuudenkotia, jossa riittää tilaa ideoille.

Teksti Laura Sychold

Kuvat Mikko Kaaresmaa

Merja ja Janne olivat asuneet maalla jo pitemmän aikaa, mutta lähistöllä sijaitseva vilkasliikenteinen tie sai haaveilemaan rauhallisemmasta loppuelämän kodista ilman lähinaapureita. Asuntonäytöissäkin oli käyty, mutta sitä suurta ihastusta ei vain löytynyt. Jannen vanhemmat olivat sivulauseissa ehdotelleet, että Janne ja Merja ostaisivat suvulle kuuluneen Koskirannan tilan, ja kesällä 2018 ehdotus alkoi tuntua hyvältä idealta.

Kotitaloon muuttaminen tuntui isolta päätökseltä, olihan rakennus läpikotaisin tuttu, niin hyvässä kuin pahassakin. Tulossa oli kuitenkin mittava remontti, ja tiedossa olevat haasteet olivat korjattavissa.

Ratkaisun puolesta puhui moni asia. Sijainti oli täydellinen, kulkuyhteydet hyvät ja oma rauha taattu. Entinen koti saatiin myytyä nopeasti ja muuttoauto ajoi Koskirantaan itsenäisyyspäivänä 2018, täydellisen remontin keskelle.

17.09.2020

X