Persoonallisen olohuoneen sohvan pariskunta suunnitteli yhdessä. Sen osia voi siirrellä helposti eri järjestykseen. Mustavalkoinen kookas villamatto on Mum’sin.

Pimeä pommi muuttui arkkitehtiparin käsissä lapsiperheen kodiksi –  salaisuus on mittatilausratkaisuissa 

Vain lattiat, ovet ja ikkunalaudat säästettiin, kun 70-luvun huonokuntoinen ja pimeä keskusta-asunto muutettiin suurremontissa toimivaksi lapsiperheen kodiksi.

Teksti Jenni Juurinen

Kuvat Pekka Holmström

Asunto olisi ensi näkemältä voinut karkottaa monet. Se oli huonossa kunnossa ja monin paikoin huoneistossa oli 1970-luvun tyyliin alaslasketut katot, jotka pimensivät tiloja. Keittiön sijainti oli epäkäytännöllinen ja kaiken lisäksi talossa oli alkamassa putkiremontti.

”Etsimme neljä vuotta sopivaa asuntoa ja olimme nähneet jo monia. Helsingin keskustasta ei ollut ihan helppoa löytää hyvällä sijainnilla asuntoa, joka olisi sopivan kokoinen perhelleemme. Tässä nimenomaisessa näimme kuitenkin potentiaalia muuntaa se meille sopivaksi”, arkkitehtipari Julia Hertell ja Samuli Woolston sanovat.

Samanaikaisesti taloyhtiön putkiremontin kanssa huoneistossa alkoi koko asunnon käsittävä remontti, jossa säästettiin vain lattiat, ovet ja ikkunalaudat. Samalla asunnosta erottiin omaksi asunnokseen siihen aiemmin liitetty yksiö. Huonejakoa muutettiin niin, että asuntoon saatiin kolme makuuhuonetta. Kylpyhuone ja wc erotettiin omiksi huoneiksi. Kaikkiaan remontti vei puolisen vuotta.

26.09.2021

X