Makuuhuoneen tapetiksi Anu valitsi Tapettitalon Lumikidetapetin. Tapetin kuvioon hän ihastui jo vuosia sitten. Kattoon ripustettu harsokatos tuo pehmeyttä ja antaa nukkujalle rauhalliset unet ilman ­ötököitä. Vohvelikankainen peite on saanut parikseen armeijan nostalgisen viltin.

Piti fiksata vain pinnat mutta pian lattia­laudat saivat kyytiä ja 60-luvun mökki siirtyi nykypäivään

Anu ja Risto Pylsy tekivät kesämökkiinsä ostamisen jälkeen vain kevyen pintaremontin. Meni vuosia, kunnes tyylikapina iski kuin salama ja mökissä kauan olleet pitsiverhot ja kukkakuviot saivat häädön.

Teksti Ilona Pietiläinen

Kuvat Hanne Manelius

Tässä kesämökissä on nykyisin porttikielto pitsiverhoille. Anu ja Risto Pylsyn Joutsassa sijaitsevan mökin sisustus ja ulkonäkö ovat vuosien varrella menneet aina vain minimalistisempaan suuntaan.

Lähtökohta oli kuitenkin hyvin lähellä pitsistä.

Pariskunta osti mökin jo vuonna 1987. Ostopäätös tehtiin silloisen kodin läheisyyden vuoksi. Ensimmäisessä remontissa he maalasivat mökin pintoja harmaasta valkoiseksi. Pieni remonttibudjetti ei jättänyt paljon varaa uusien huonekalujen hankintaan. Lapsiperheen kesämökille muodostui maalaisromanttinen tyyli kuin huomaamatta. Paikoilleen jätettiin silloin sinivalkoiset keittiökaapit, jotka Anu koristeli kukkamaalauksilla.

29.07.2021

X