Pulujen valtaama kellari muuttui Annan ja Simonin käsissä unelmien kodiksi 

Laukkusuunnittelija Anna Lehmusniemi ja hänen puolisonsa rakastavat minimalismia ja maanläheisiä sävyjä. Arkkitehtien ja taitavan remonttifirman avulla raakatilasta tuli uniikki koti. Siinä on jopa oma piha. 

Teksti Hanni Maula

Kuvat Jelle Vans

”Kun tulimme tänne ensimmäisen kerran, nykyisen keittiömme paikalla vaelteli puluja ja ikkunan kohdalla oli aukko sisäpihalle.

Tulimme alun perin katsomaan yläkerran jo remontoitua asuntoa, mutta se ei tuntunut meille oikealta. Halusimme ehdottomasti oman pihan ja asunnon, johon saisin kunnon vierashuoneen ja oman työtilan, sillä laukkusuunnittelijana otan kotona vastaan myös asiakkaita. Kun meille sitten selvisi, että myös saman talon pohjakerroksen raakatila oli myynnissä, kiinnostuimme.

Vuonna 1903 rakennettu talo sijaitsee Brysselin keskustassa, monikulttuurisella St Gillesin alueella, mutta se oli ollut vuosia tyhjillään ja rapistunut pahasti. Tämä asunto oli ostohetkellä pelkkä ranka: asunnon yläkerta oli aina ollut asuinhuoneisto, mutta alempi kerros oli toiminut vain kellarina.

13.01.2022

X