Läpitalon olevaan olohuoneeseen mahtuu helposti kuuden hengen ruokapöytä ja sohva. Tiikkinen 1960-luvun kaappi on kirpputorilta. Lastenhuoneisiin on kulku olohuoneesta.

Puutalo oli Johannan unelma jo lapsena vaikka putket jäätyvät ja sähkömittari raksuttaa talvella 

Pietarsaarelainen puutalovanhus on muotoilija Johanna Högvägin mielestä ihanimmillaan juuri talvella, vaikka vastoinkäymisiä riittää.

Teksti Heikki Rautio

Kuvat Heikki Rautio

Täällä asuvat

Muotoilija Johanna Högväg, 34, ja musiikkituottaja, muusikko ja musiikinopettaja Nisse Nybäck, 38, sekä lapset Alvin, 8, ja Signe, 5.

Perinnetalo

1850-luvulla rakennettu lautaverhoiltu hirsitalo Pietarsaaren keskustan kupeessa. 3 000 ­neliön tontilla on kaksi taloa, ­joista ­perheen Gröna Huset sijaitsee puutarhan ympäröimämä.

97 neliön asunnossa on keittiö, kolme makuuhuonetta, olo­huone, työhuone, eteinen, kylpyhuone ja kylmä lasikuisti. Rakentamaton kylmä avovintti toimii varastona.

”Olen syntynyt ja kasvanut Pietarsaaressa. Vaikka Pietarsaaren keskustassa on paljon kauniita vanhoja puutaloja, muistan jo lapsena ajatelleeni, että tämä 1800-luvun puolivälissä rakennettu talo olisi unelmapaikka asua.

Kotimme sijaitsee Södermalmin kaupunginosassa kävelymatkan päässä torilta. Täällä asuivat 1800-luvulla pietarsaarelaiset laivanvarustajat ja kauppiaat.

26.05.2020

X