Suvi ja Tom muuttivat saaristoon ja perustivat juustolan: ”Olemme iloisia siitä, että uskalsimme antaa elämän kannatella”

Yhteinen unelma kuljetti Suvi ja Tom ­Lindqvistin pääkaupungin kiireisestä ravintolakeittiöstä ­yrittäjiksi Jumon pienelle saarelle.

Teksti Riitta Sourander

Kuvat Riitta Sourander

Parikymmentä vuotta sitten Suvi ja Tom työskentelivät kokkeina pohjoismaisen hotelliketjun keittiössä Helsingissä, kun Amorin nuoli osui heihin.

”Rakastuimme ja pohdimme, mitä haluamme elämältämme. ­Ilmeni, että meillä on yhteinen haave: Halusimme asua meren ­äärellä ja tehdä töitä yhdessä”, Suvi kertoo.

Meri ja saaristolaisuus houkuttelivat, sillä Itä-Helsingistä kotoi­sin oleva Tom oli viettänyt lapsuutensa kesät sukutilalla Tammisaaren saaristossa. Suvin suvun juuret taas ovat Tammion saa­ressa itäisellä Suomenlahdella.

23.04.2022

X