Taidehistorian professori Anita Seppä halusi kotiinsa väriä ja lämpöä – mukana muuttivat tärkeimmät esineet, sininen nojatuoli ja merkitykselliset taulut

Taidehistorian professori Anita Seppä on muuttanut usein elämänsä aikana. Seinistä ja tavarasta luopuminen on helppoa, mutta tärkeimmät esineet ovat aina muuttokuormissa mukana.

Teksti Jutta Ylä-Mononen

Kuvat Jaanis Kerkis

Anita Seppä ajautui kirjallisuuden opintojen aikana lukemaan sivuaineena taidehistoriaa ja huomasi pian ymmärtävänsä kuvataiteita intuitiivisesti. Se oli hänelle iso ja yllättävä käännekohta, joka johti uraan kuvataiteiden parissa.

”Taide on elämän mittainen matkakumppanini. Koen maailmaa vahvasti visuaalisuuden kautta, värit ovat minulle tärkeitä. En viihdy kylmissä moderneissa tiloissa. Olen halunnut rakentaa nykyisestä kodistamme värien ja lämmön kautta kodikkaan pesän, jossa viihdymme tyttäreni Tillan ja puolisoni Corinnen kanssa, jolla on oma asunto parin korttelin päässä.”

Anitalla oli erikoinen elämäntilanne ja monta muuttoa takana, kun hän palasi Berliinistä Tillan kanssa seitsemän vuotta sitten. Hän oli luopunut lähes koko omaisuudestaan, myös taideteoksista, muuttaessaan Saksaan. Äiti ja tytär tulivat Suomeen pienen muuttokuorman kanssa.

14.04.2022

X