Rantaviivan ehdoilla: Sina ja Timo pystyttivät unelmiensa talon Näsijärven rannalle

Sinan haave omasta talosta toteutui, kun lapsuudenkodin naapuriin nousi itse suunniteltu talo. Järvimaisema määräsi koko talon muodon.

Teksti Jonna Kivilahti

Kuvat Krista Keltanen

Koti

Vuonna 2018 valmistunut omakotitalo Tampereen seudulla. 186 neliötä yhdessä tasossa. 5 h ja keittiö sekä saunatilat ja kodinhoitohuone.

Asukkaat

Sisustusliikkeessä työskentelevä Sina miehensä Timon ja pariskunnan tyttärien Laran ja Lilin kanssa. Sinan vanhin tytär on jo muuttanut omilleen.

Sinan lapsuudenkoti sijaitsee vain 12 kilometrin päässä Tampereen ­keskustasta, Näsijärven rannalla. Kun Sina oli pieni, perheen omistama naapuritontin mökki oli vuokrattu ulkopuolisille. Myöhemmin ­Sina ja hänen puolisonsa Timo saivat käyttää mökkiä, ja he ryhtyivät pohtimaan suuren tontin hyödyntämistä, sillä tontille oli vuosikymmeniä aikaisemmin haettu rakennuslupa. Taloprojekti lähti käyntiin pariskunnalle itselleenkin vähän yllättäen. Nyt vanhasta kesämökistä on jäljellä enää rantasauna.

”Oli ihanaa päästä toteuttamaan omia unelmiamme. Aikataulun nopeus tuli kuitenkin meille yllätyksenä, kun olimme ­ensin vuosikymmeniä asiaa pohtineet, ja sitten kaikki notkahtikin vauhdilla liikkeelle. Timo otti vastuun rakentamisesta ja minä keskityin sisustusvalintoihin. Meillä oli kokemusta asuntoremonteista, mutta tämä on ­ensimmäinen talo, jonka rakennutimme”, Sina kertoo.

28.05.2020

X