Tarja ja Mikko haaveilivat kodista Helsingin keskustassa, mutta muuttivatkin Alppikylään – ihastuivat townhouse-tyyliseen taloon ensisilmäyksellä 

Helsingin Alppikylän tunnelma tempasi Tarjan ja Mikon mukaansa, vaikka pari etsi aivan toisenlaista ja puolet pienempää asuntoa. Sinisestä ja modernista talosta tuli perheelle koti, jossa esikoisella on tilaa peuhata.

Teksti Jonna Kivilahti

Kuvat Krista Keltanen

Kun maalaistalossa kasvanut Tarja Koponen muutti kaupunkiin parikymppisenä, hän asui ensin yksiössä. Mukanaan maalta kaupunkiin hän toi kalusteita – ne muutamat pienet, jotka hänen pikkukotiinsa mahtuivat. 

Maalaistytön haave oli yhdistää kaupunkikodin sisustuksessa vanhoja kalusteita ja modernia muotoilua. Tarja toteutti vuosien unelmansa ja hankki Barcelona-tuolin ja -rahin mustalla nahkalla verhoiltuna. Paljon muuta ei yksiöön mahtunutkaan.

”Törmäsin tuoliin aikanaan Stockmannin huonekalunäyttelyssä ja sain hankittua oman tuolin ja rahin mallikappaleina hyvällä alennuksella. Valitsin mustan ja valkoisen tuolin väliltä. Päädyin mustaan, koska silloisen kotini ikkunanpuitteet olivat mustat”, Tarja kertoo.

28.12.2021

X