Todellinen talokaunotar! Helmiina ja Antti elävät lapsiperhearkea huikeassa taiteilijakodissa, jonka historia ulottuu yli 100 vuoden taakse

Helmiina ja Antti Poussasta on etuoikeus saada huolehtia isoisovanhempien perinnöstä. Puuhuvilassa vaalitaan taidetta ja eletään lapsiperheen arkea sulassa sovussa.

Teksti Laura Sychold

Kuvat Mikko Kaaresmaa

Historian havinaa ja taidepiirien pikant­teja tuulahduksia niin Pietarista kuin Pariisistakin. Tunnelman voi aistia Helmiina ja Antti Poussan perheen jugend-huvilan seinien suojissa – seinien, joilla on varsin värikäs tarina.

”Tämän talon ensimmäiset asukkaat ­olivat Antin isoisovanhemmat Herman ja ­Rosa Aho, ja suku on vaalinut taloa siitä ­lähtien. Kun talonpito alkoi tuntua liian raskaalta ­Antin vanhemmille, meille oli selvää, että jatkaisimme heidän jalanjäljissään. ­Halusimme ­pitää talon suvussa, ovathan meidän lapsemme kuudes sukupolvi tässä talossa”, Helmiina ja ­Antti ­toteavat.

Me

Poussan perhe: ­myyntiassistentti Helmiina, 42, yrittäjä Antti, 46, lapset Herman, 9, ja Fiina, 7, sekä Aapa-koira.

Koti

Vuonna 1913 ­rakennettu ­hirsirakenteinen huvila ­Loimaalla. Suojeltu ­talokaunotar on taiteilija Urho Ahonurhon kotitalo. 6 h + k, 230 m2.

Lisää kuvia Instagramissa @t-u-u-l-e-n-t-u-p-a

02.01.2022

X