Välitila viimeistelee keittiön tyylin – katso ideat!

Keittiökaappien välitila tai kaappien koko takaseinä ovat paikkoja luoville ratkaisuille. Materiaalivaihtoehtoja on runsaasti, joten vain mielikuvitus on rajana.

Teksti Dekon toimitus

Kuvat Jaanis Kerkis

Välitilan materiaali- ja väriratkaisuilla on mahdollista muuttaa koko keittiön tunnelma. Kaapistot ovat hyvin erinäköiset vaalealla tai värikkäällä välitilalla. Vaaleaa keittiötä voi joko korostaa tai muuttaa räiskyvämmäksi, ja tumma keittiö saa usein raamikkuutta ja muotoa, kun välitila tai seinät ovat jotain muuta kuin tummat.

Nykyisin on ehkä tarpeen siirtyä pelkästä välitilan materiaaliajattelusta keittiön koko seinäpinta-alan sävyn ja materiaalin miettimiseen. Esimerkiksi avotilassa voi olla tarpeen rajata keittiön paikka suhteessa muihin tiloihin tai päinvastaisesti häivyttää se osaksi muuta tilaa. Apuna voi tällöin käyttää kalusteseinän rajaamista värillä tai materiaalilla.

Mitä selvemmin välitilan tai keittiön koko seinäpinnan sävy eroaa kaapistojen sävystä, sitä selvemmin keittiön kalusteet, niiden materiaali, muoto ja sijoittelu nousevat esille.

04.06.2020

X