Vanhasta vaunuvarastosta tuli luovan pariskunnan koelaboratorio

Kaltoin remontoitu vanha talo koki täydellisen muodonmuutoksen luovan pariskunnan käsissä. Nyt koti huokuu luonnon sävyjä ja eläviä pintoja.

Teksti Kerstin Rose, toimittanut Katri Keihäri

Kuvat Caterina Rancho

Jeanette Walther oli jo vuosia haaveillut villiintyneen puutarhan takaa pilkottavasta vanhasta hiekkakivitalosta, joka oli aikoinaan toiminut hevosvaunuvarastona pienessä Sprockhövelin kylässä. Kun eräänä päivänä muuttoauto seisoi talon edessä, Jeanette tiesi hetkensä tulleen.

Kuukausia myöhemmin hän ja hänen miehensä Stefan olivat ränsistyneen talon omistajia.

Talo oli remontoitu viimeksi 1970-luvulla, hyvin hutiloiden ja huonoilla materiaaleilla. Seiniä peittivät paksut styroksilevyt ja eristekalvot, joiden alta pariskunta kaivoi esiin alkuperäisen puisen runkorakenteen. Antiikkiset puiset ovenkarmit olivat piilossa muovikarmien alla, ja ränsistyneen lat­tian alta paljastuivat upeat tammiset lattialankut ja vanhat kivilaatat.

21.04.2022

X