Kuva - Varastona toiminut navetan pääty remontoitiin näin viihtyisäksi kesähuoneeksi

Varastona toiminut navetan pääty remontoitiin näin viihtyisäksi kesähuoneeksi

Pienellä budjetilla lapsiperheelle saatiin aikaan uusi "kesämökki", mukavan vilpoisa tila.

Teksti Sari Rantanen

Kuvat Sari Rantanen

Kesähuoneen päätyyn puhkaistiin käynti sivupihalle ja vanha sisäänkäynti tallin puolelta tukittiin. Juha sahasi näyttävät pariovet mittaan vanhoista peiliovista. Portaat on koottu hauskasti kuormalavoista. Kasvihuone on tehty kierrätysikkunoista ja valokatteesta. Reija on istuttanut gladiolukset vanhoihin sinkkiämpäreihin.

Lounaaseen avautuvalle sivupihalle muodostui remontin myötä aurinkoinen oleskelutila puutarharyhmineen. Tukevaan männyn oksaan oli helppo asentaa riippukeinu.

Katto ja seinäpinnat saivat kevyen kalkkimaalipinnan, lattiat uusittiin raakalaudasta kevyesti hioen ja maalaten. Sähköt oli vedetty jo aiemmin tallin puolelta, kun tila toimi vielä varastona. Reija on tuunannut vanhoista räsymatoista muhkeat lattiatyynyt, jotka levitetään lattialle tarpeen mukaan.

02.07.2020

X