Puutarhajyrsin lapion tilalle? Katso rahanarvoiset vinkit osto-oppaasta

Puutarhajyrsin on oiva ostos etenkin, jos kasvimaa on suuri ja haluaa päästä helpommalla. Myös muutaman neliön viljelmille tai istutusaltaiden ja kukkapenkkien möyhennykseen löytyy omat pikkukoneensa.

Teksti Päivi Huotari

Kuvat Päivi Huotari (myös video), Kesko, iStockphoto

Näinä aikoina yhä useampi haluaa kasvattaa ruokansa itse. Pieni vihannespalsta mahtuu omakoti- tai rivitalopihalle, vaikka asuisi kaupunkialueella. Kun mökkikauppa on käynyt vilkkaana ja korona-aika lisännyt etätöitä, kasvimaa perustetaan yhä useammin myös kakkoskodin tontille.

Puutarhajyrsintä käytetään etenkin keväisin, ja koneliikkeissä niiden kysyntä vilkastuu pääsiäisen ja vapun tienoilla. Mutta kannattaako aika harvoin käytettävää puutarhakonetta hankkia omaksi – joko uutena tai käytettynä?

Yleensä puutarhajyrsin ylittää ostajan odotukset, kerrotaan koneliikkeistä.

”Sitten kun konetta on testattu ja möyhintähommat on tehty, asiakkaat kertovat, että kyllä oli hyvä ostos. Työn jälki ja sujuvuus yllättävät monen ensi kertaa jyrsintä käyttävän. Reaktiot ovat vastaavia kuin niillä, jotka hankkivat robottiruohonleikkurin”, kertoo myyntipäällikkö Antti Erkkilä helsinkiläisestä Koneliike Oleniuksesta. 

26.04.2022

X