Sannan puutarha on luotu käytännössä tyhjästä – sitä ei uskoisi, kun katsoo näitä kuvia

Sanna Åström haaveili pitkään hurmaavasta vanhasta talosta ja puutarhasta. Kun sopivaa ei tullut vastaan, hän perusti puutarhansa uuden kotitalon tuuliselle ja saviselle tontille.

Teksti Heidi Haapalahti

Kuvat Teija Tuisku

Alkuasetelmat olisivat voineet olla paremmatkin, kun Sanna Åström alkoi rakentaa puutarhaansa Hyvinkään maa­seudulle viitisentoista vuotta sitten. Uuden omakotitalon puolen hehtaarin kokoinen tontti oli tasaista ja tiukkaa ­savimaata, ja tuulenpuuskat pyyhälsivät esteettä sen ylitse.

”Muistan, kuinka yritimme istua ensimmäisinä vuosina kuistilla, mutta siellä kävi yhtä kova puhuri kuin ruotsinlaivan kannella”, Sanna muistelee.

Sanna ja hänen miehensä Jarno halusivat, että heidän uusi mutta perinteitä kunnioittava puutalonsa näyttäisi siltä kuin se olisi ollut niillä sijoillaan jo ties kuinka monta vuosikymmentä. Vaikutelmaa korostaisi rehevä ja romanttinen puutarha, jossa riittäisi kukkarunsautta koko kesän ajan. Siellä kasvaisi mummoloista tuttuja malvoja, kurjenpolvia ja muita perinnekasveja sekä Sannan rakastamia pioneja, ruusuja ja kauniisti kukkivia pikkupuita ja pensaita.

04.08.2022

X