Pienen budjetin paratiisi

Vanhoja perintöesineitä, mielettömiä kirppislöytöjä! Espoolainen Maria Muuri kertoo, miten parvekkeesta saa kotoisan tilan, jossa kelpaa oleskella kesät talvet, yöt ja päivät.

Teksti Anni Reenpää

Kuvat Anni Reenpää (myös videot)

Oli selvää, että uudessa kodissa tulisi olla iso parveke. Maria Muuri oli muuttamassa pois Länsi-Helsingistä rivitalosta ja etsi uutta kerrostalokotia. Espoon Matinkylään vuonna 2013 valmistunut uudiskohde kerrostalon toisessa kerroksessa oli napakymppi – myös sen 14-neliöinen parveke.

Parveke on koko asunnon seitsemän metrisen seinän levyinen ja sen ulkoseinä on lasitettu. Aurinko paistaa kaakosta kapeasta ikkunasta aamuisin ja koko lasituksen leveydeltä iltapäivästä iltaan saakka. Avara tila on helppo sisustaa, koska siinä on vain yksi pylväs, jonka taakse on ovelasti piilotettu monen parvekkeen rumilus, vedenpoistoputki.

Parvekkeesta on ollut 95 neliön asunnossa viiden hengen perheelle paljon iloa. Opettajana työskentelevä Maria on antanut sohvalla etäopetusta ja nukkunutkin sillä kesäisin ja leutoina talviöinä. Kun lapset olivat pienempiä, Maria laittoi lapsille videon pyörimään olohuoneeseen, ja meni miehensä kanssa parvekkeelle tunnin treffeille.

12.07.2021

X