Iso hirsitalo rakennettiin alun perin läheiseen Harparskogin kylään. 1940-luvulla se kuitenkin siirrettiin Skogbyhyn Fiskarsin sahan työläisten asuinkasarmiksi.

Matalalla kynnyksellä maalle asumaan – Susanna osti vanhan työläisten asuintalon Raaseporista ja remppaa siihen neljä vuokra-asuntoa

Susanne Kankare haluaa, että kaupunkilaiset voisivat helpolla tavalla kokeilla maaseutuasumista. Siksi hän remontoi vuokrahuoneistoja entiseen työläisten asuintaloon Raaseporissa. Lue myös rahanarvoiset vinkit vanhan talon kunnostamiseen. 

Teksti Päivi Huotari (myös videot)

Kuvat Milla von Konow

Punainen hirsitalo näyttää siltä kuin se olisi saanut paikan kylkeensä. Seinistä poistetut lahot hirret lojuvat nurmikolla, ja tätä päätä pihaa hallitsee kierrätyslankkujen kokoelma. Pressutallin hämäryydessä nököttää letkoja muoviin käärittyjä tiilipaketteja.  

”Rakastuin tähän paikkaan heti. Meri on vain 80 metrin päässä, vieressä on metsää, eikä ihmisiä ole liikaa”, kertoo Susanna Kankare.

Susanna on kolmannen polven yrittäjä, tapahtumatuottaja, yrityskoordinaattori ja verkosto-osaaja. Hän on järjestämässä Home & Found -kierrätysasuntofestivaalin oheistapahtumia Raaseporissa 10.–12 kesäkuuta. Festarin avulla halutaan houkutella ihmisiä muuttaman maalle.

09.06.2022

X