Nelilapsisen perheen koti Tuusulassa henkii raikkautta: Sininen keittiö, kodinhoitonurkkaus pellavaverhon takana…

Sisustussuunnittelija Anna-Kaisa Melvas esitti uudiskodin asukkaalle kysymyksen ensi tapaamisella, johon tiivistyy koko kodin sielu: ”Pidätkö sinisestä?” Nyt Melvas kertoo, mitkä asiat ohjasivat hänen sisustussuunnitteluaan Tuusulan asuntomessualueelle rakennetussa kodissa.

Teksti Anna-Kaisa Melvas

Kuvat Viola Virtamo

”Tuusulan asuntomessualueella sijaitsevan townhousen rakentaminen oli jo hyvässä vaiheessa tullessani mukaan projektiin. Talon rakennuttaja, nelilapsisen perheen äiti, oli huomannut olevansa solmussa valintojen kanssa – uudiskohteissa niiden määrä yllättää melkein aina tilaajan.

Seinät ja portaat olivat jo paikoillaan, eikä huonejakoon voinut sen takia enää tehdä muutoksia. Onneksi tarvettakaan ei ollut, sillä viisi pientä makuuhuonetta, yhtenäinen olohuone ja keittiö sekä märkätilat löytyivät pohjasta ihan oikeilta paikoiltaan.

Koko seinän kokoisella ikkunalla varustettu olohuonetila oli vaikuttavan oloinen jo piirustuksissa, mutta paikan päällä sen huikeus todella paljastui. Aurinkoisena päivänä aurinkolasien käyttö sisätiloissa ei tuntunut edes liioittelulta.”

18.07.2022

X