Tunnetko jo nämä Helsingin uudet sisustusliikkeet? Esittelemme 14 elämyksellistä designkohdetta

Helsingin keskustaan on noussut uusia, elämyksellisiä sisustuksen kivijalkaliikkeitä, ja lisäksi moni vanha myymälä on uudistanut kasvonsa. Lähdimme kierrokselle kiinnostaviin liikkeisiin.

Teksti Anna-Kaisa Huusko

Kuvat Roope Permanto ja valmistajat

Olo on kuin astuisi omalle väriplaneetalle. Sisustusliikkeen seinät on vedetty kauttaaltaan vaaleanpunaisella, ja huonekaluissakin on reippaasti taivaansinistä, vihreää ja keltaista. Kun sulkee liikkeen oven takanaan ja kävelee korttelin päähän toisiin myymälöihin, tunnelma vaihtuu hillittyyn minimalismiin, naapurimyymälässä taas boheemiin runsauteen samettityynypinoineen ja hapsuineen. Sisustusliikkeissä kierrellessä voi konkreettisesti siirtyä tunnelmasta toiseen, testailla kalusteita ja haastaa omia sisustustottumuksia.

”Sisustustuotteissa aisteilla on erittäin tärkeä merkitys, sillä sisustusesineet ovat kotona lähellä ihoamme. Vasta kun koskettanut esinettä ja tuntenut sen materiaalin, laadun ja painon ja nähnyt niiden mittasuhteet, saa siitä todellisen käsityksen. Juuri aistikokemuksia sekä inspiraatiota varten ihmiset tulevat sisustusliikkeisiin”, sanoo Pauliina Louhiluoto My o My Home -liikkeiden ja suositun joulukaupan X-mas Garagen omistaja.

Vaikka kivijalkaliikkeiden sisustustarjonta on monipuolista, on kaupankäynti siirtynyt sisustustuotteissakin yhä enemmän verkkoon. Korona-aika kiihdytti verkko-ostamista ja suunnan ennustetaan jatkuvan tulevaisuudessa. Nettikaupan lisäksi keskusta-alueiden liikkeiden kanssa kilpailevat kaupunkien laidalle nousseet isot hypermarketit sekä uudet ostoskeskukset, joiden valikoimiin sisustustuotteet kuuluvat.

01.10.2021

X