Vaatehuone on arjen luksusta: koko vaatevaraston näkee yhdellä silmäyksellä

Erillinen vaatehuone vie neliöitä, mutta on parhaimmillaan käyttäjälleen räätälöity ratkaisu. Jos perheessä joku lähtee liikkeelle aikaisin, vaatehuoneessa piipahtaminen ei häiritse muiden unta.

Teksti Dekon toimitus

Kuvat Krista Keltanen ja Hanne Manelius

Kukapa ei haaveilisi vaatehuoneesta, jossa vaatteet olisivat väljästi hyvässä järjestyksessä. Uskaliaampi voisi haaveilla jopa kahdesta vaatehuoneesta, joista ensimmäinen sijaitsisi eteisen läheisyydessä ja pitäisi sisällää ulkovaatteet ja -varusteet ja toinen makuuhuoneen vieressä päivävaatteita varten.

Vaatehuone on huonetila, joka on suunniteltava joko rakennusvaiheessa tai remontin yhteydessä. Siinä missä suuri vaatehuone on luksusta, pieni vaatehuone voi olla pahimmillaan neliöiden hukkaamista.

Hyvä nyrkkisääntö on, että vaatehuoneeseen tulisi saada toiminnallisesti järkevästi yhtä paljon tilaa kuin sillä korvattavissa komeroissa on. Esimerkiksi, jos vaatehuone korvaa kahden hengen makuuhuoneen kiinteät komerot, vaatehuoneeseen pitäisi mahtua vähintään neljän korkean, leveän ja syvän vaatekomeron tavarat.

28.01.2021

X