Perhe pitää ruoanlaitosta ja viettää paljon aikaa alakerran keittiössä. Lämpimän harmaa keittiö on Aran Cucinen mallistoa. Ruokapöytä ja lapsiperheeseenkin yllättävän hyvin sopivat samettipintaiset tuolit ovat Calligariksen. 

Pientalon rakennuttanut Jussi oppi kantapään kautta, mitä tarkoittaa urakkarajapinta

Jukka Karhula rakennutti perheelleen ensimmäisen pientalon Helsinkiin ja sai samalla pikakurssin talonrakennuksesta kaikkine kiemuroineen. Jukka kertoo nyt, mitä taloprojekti opetti.

Teksti Jenni Juurinen

Kuvat Niclas Mäkelä

”En aiemmin osannut ajatella, että rakentaisimme kolmilapsiselle perheellemme omaa taloa. Hyppäsimme projektin kanssa niin sanotusti syvään päähän ja täysin uudelle alueelle.

Projekti lähti liikkeelle tilan puutteesta. Kyllä perheet mahtuvat pieniinkin tiloihin, mutta lasten kasvaessa, kasvoi myös tilan tarve. Jokainen heistä tulisi aikanaan kaipaamaan omaa huonetta ja rauhaa.

Asuimme samalla alueella rivitalossa ja ryhdyimme etsimään isompaa asuntoa. Pian kävi kuitenkin selväksi, että budjettimme ei riittäisi suurempaan asuntoon tai taloon, jossa vielä mahdollisesti olisi paljon remontteja tiedossa.

03.10.2021

X