”Miten saan eksän jättämään uuden parisuhteeni rauhaan?” pohtii Mikko – psykoterapeutti neuvoo, miten tilanne kannattaa ratkoa

Entinen puoliso lähettää neuvoja ja vahtaa ex-miehensä uutta parisuhdetta. Kontrollointi voi olla eksän tapa käsitellä elämänmuutosta, psykoterapeutti pohtii. Nyt pitäisi kuitenkin löytää raja entisen ja nykyisen elämän välille.

Teksti Kristiina Walstén

Kuvat iStockphoto, Anette Fotografik

”Olen kertaalleen eronnut mies, ja minulla on edellisestä avioliitosta kolme jo aikuista lasta. Löysin uuden kumppanin melkein heti eroni jälkeen. Ongelmaksi on muodostunut eksäni, jonka mielestä menin liian pian uudelleen naimisiin. Hän haluaa selkeästi kontrolloida tekemisiämme, ja kyselee aikuisten lasten kautta, miten meillä menee ja mitä milloinkin olemme tehneet. Lasten kautta hän lähettelee myös neuvoja elämäämme sekä ohjeita, miten minun pitää kohdella lapsiani.

Uusi puolisoni ei saa esiintyä lapsilleni äitipuolena eikä neuvoa tai auttaa heitä milläänlailla. Puolisoni on pahoillaan tilanteesta, sillä eihän hän rikkonut aiempaa avioliittoani. Olen yrittänyt puhua järkeä entiselle vaimolleni, mutta hän ei halua nähdä tilannetta näkökulmastamme. Olen neuvoton. Mitä meidän pitäisi tehdä, että saisimme elää rauhassa? Onko meidän onnemme pois eksältä vai miksi hän häiriköi? ” kysyy Mikko, 55.

Kontrollointi voi olla eksän tapa käsitellä eroa

27.02.2022

X