Uusia makuja ja klassikoita – 14 ohjetta noutopöydän juhlatarjoiluun

Klassikot saavat rinnalleen uudenlaisia herkkuja, kun suunnitellaan kesän herkullisinta buffetpöytää. Nappaa talteen parhaat reseptit ja hurmaa juhlavieraat!

Heleänvihreä matchapore on mitä raikkain valinta juhlien alkumaljaksi. Superfoodiksikin luokiteltu matcha on erittäin hienoksi jauhettua vihreää teetä, joka muuntuu moneksi trendiherkuksi. Vedestä, sokerista ja teejauheesta valmistetaan teepohja, joka yhdistetään sitruunamehun kanssa. Kivennäisvesi lisätään juomaan juuri ennen tarjoilua, jotta kuplat raikastavat alkumaljaa vielä maljan kohottamisen hetkellä.

parmesaani-yrttitikut

Rapeat parmesaani-yrttitikut ovat maukasta pikkusyötävää noutopöytään. Herkullisten leipätikkujen pintaa maustavat parmesaaniraaste ja hienonnetut yrtit. Tikkuja dipataan kikherneistä ja kreikkalaisesta jogurtista valmistettuun korianterihummukseen.

Teriyakimarinoitu paahtopaisti

Teryakimarinoitu paahtopaisti nousee näyttävyydellään suolaisten tarjoiltavien keskipisteeksi. Liha marinoidaan kahteen otteeseen, jotta siitä saadaan mahdollisimman mureaa ja maukasta. Ensiksi naudan sisäfilee marinoituu mausteliemessä yön yli ennen lihan paistamista. Viimeinen silaus paahtopaistisiivuille saadaan teriyakimarinadilla, joka valmistetaan soijakastikkeesta, japanilaisesta mirinkastikkeesta ja sokerista.

pestosalaattiVälimeren pastasalaatti sopii noutopöytään raikkaan ulkonäkönsä ja herkullisen makunsa ansiosta. Ruokaisassa salaatissa maistuvat Välimereltä tutut mozzarellapallot ja kalamataoliivit. Värikäs kokonaisuus viimeistellään maukkaalla vinaigrettekastikkeella ja tuoreilla yrteillä.

kolmen juuston paprikat

Ihanan täyteläiset kolmen juuston paprikat ovat takuuvarma menestys buffetissa. Paprikoiden täytteessä yhdistyy maukkaalla tavalla kolme juustoa: halloumi, emmental ja ricotta. Gratinointi takaa kauniin kullanruskean pinnan paprikoille.

kanasalaatti

Vietnamilainen kanasalaatti on värikäs ja ruokaisa lisä noutopöytään. Paistetut broilerinfileet saavat seurakseen ohuenohuita porkkana-, varhaiskaali- ja kurkkusuikaleita. Komeus mehevöitetään salaatinkastikkeella, johon tulee vietnamilaiseen tyyliin runsaasti limemehua ja loraus kalakastiketta.

vuohenjuustosalaatti

Kesän raikkautta juhlapöytään tuo mansikka-vuohenjuustosalaatti. Nimikkoainesten lisäksi herkullisessa salaatissa maistuvat hunajameloni sekä rucola- ja roomansalaatti. Ranskalainen salaatinkastike tarjoillaan erillisestä kastikekannusta, jotta salaatti ei vetisty noutopöydässä.

focaccia

Italialaistyylinen pepperoni-artisokkafocaccia sopii mainiosti salaattien kylkeen. Runsas oliiviöljyn käyttö paistovuoan pohjalla takaa leivälle rapean pohjan. Taikinaan painellaan kuoppia, jotka täytetään paahdetuilla kirsikkatomaateilla, pepperonisiivuilla ja hienonnetulla latva-artisokalla. Päälle valutetaan öljyä sekä ripotellaan timjamia ja sormisuolaa. Valmiista focaccialevystä on helppo leikata annospaloja noutopöytään.

janssonrulla

Maukkaasta janssonrullasta saa kekseliäitä suolapaloja juhlapöytään. Itsetehty filotaikina sulkee sisäänsä perunoista, sipulista ja anjoviksesta valmistetun täytteen.  Mustat seesaminsiemenet tuovat näyttävyyttä klassisen makuiseen rullaan.

Miniparsakaali-munakasmuffinit

Gluteenittomat miniparsakaali-munakasmuffinit ovat uudenlainen idea juhlien tarjoiluihin. Perinteinen munakasmassa paistetaan muffinivuoissa, joilloin niistä tulee sopivan pieniä annospaloja juhlijoille.

palsternakka-kukkakaalikeitto

Samettinen palsternakka-kukkakaalikeitto maistuu noutopöydän pääruokana. Palsternakat, perunat ja kukkakaali keitetään kypsiksi ja soseutetaan sileäksi keitoksi. Sosekeittoon saadaan juhlavuutta sulatejuuston sekä maukkaiden lisäkkeiden avulla. Höyryävän kuuman keiton rinnalla tarjoillaankin siemeniä, yrttiöljyä ja yrttejä, joita ruokailijat voivat makunsa mukaan lisätä keittoannoksensa pinnalle.

marengit

Rapeat mansikka-pistaasimarengit tarjoillaan kermavaahdon ja helpon passionkastikkeen kera. Näyttävän jälkiruoan valmistus aloitetaan marenkien teolla. Kananmunan valkuaiset eivät vatkaannu, mikäli kulho on rasvainen tai valkuaisten joukossa on hieman keltuaista. Niinpä leipojan kannattaa olla tarkkana, sillä vaivannäkö palkitaan ihanan ilmavalla jälkiruoalla. Puolet marenkimassasta valmistetaan mansikkamarengeiksi ja puolet pistaasimarengeiksi.

Hedelmäistä passionkastiketta varten tarvitaan vain passionhedelmiä, vettä, sokeria ja sitruunamehua. Jäähtynyt kastike annostellaan tarjoiluastioihin kermavaahdon ja marenkien kera.

Ideoita noutopöydän kokoajalle:
Muistilista järjestäjälle: Paljonko ruokia noutopöytään?
Noutopöydän menu
Noutopöydän suolaiset herkut
Noutopöydän suolaiset suupalat
Buffetpöytä juhliin
Ruoka.fi: Noutopöydän menu

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: hannaleino
Kuvat: Otavamedia

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti