Vappu keittiössä

Katso laskiaispullavideo: Vappu Pimiä paljastaa Aada-mummin salaisen pullaohjeen – yhdellä niksillä teet maailman parasta pullaa!

Vappu Pimiä valmistaa laskiaispullat isoäiti Aadan ohjeella.

Laskiainen lähestyy ja silloin pitää tietenkin syödä laskiaispullia. Hyvän pullataikinan valmistus on helppoa ja tässä videolla paljastankin oman Aada-mummini pullataikinan salaisuudet. Tällä ohjeella taikinasta tulee täydellisen makuista ja pullista ihanan pehmeitä.

Jos haluat taikinaan makua, käytä punaista maitoa. Voi taikinan tehdä veteenkin halutessaan. Lisäile ainekset taikinaan ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Ensin hiiva liotetaan nesteeseen ja sitten lisätään mausteet. Jauhot lisätään taikinaan desi kerrallaan, hitaasti taikinaa vaivaten.

Itse vaivaan pullataikinan aina käsin. Silloin taikinan koostumuksen tuntee parhaiten ja tunnet näpeissäsi tarvitseeko jauhoja lisää. Pullataikinasta ei saa tulla kovaa, sen pitää olla pehmeä ja kimmoisa.

Käytä taikinaan aitoa voita. Ja paljon! Itse laitan 200 g voita, eli taikina on koostumukseltaan lähes briossimaista. Lupaan, että et tule pettymään! Nämä pullat ovat maailman parhaita.

Tee taikinasta pikkupullia laskiaispullia varten tai valmista niistä pitko, bostonkakku tai leivo lasten kanssa pulla-akkoja tai -ukkoja. Ohje on blogissani Vappu keittiössä kotiliesi.fi/vappu-keittiossa sekä Kotilieden arkistossa.

Laskiaissunnuntai on 11.helmikuuta ja laskiaistiistai on 13.helmikuuta.

Ruokarakkaudella,

Vappu

Täydelliset laskiaispullat Vappu Pimiän tapaan

PULLATAIKINA

5 dl punaista täysmaitoa
50 g hiivaa
1 kananmuna
2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl jauhettua kardemummaa
12-15 dl vehnäjauhoja
200 g pehmeää voita

PULLAN PÄÄLLE

1 kananmuna
 raesokeria

TÄYTE

1 pötkö mantelimassaa
2 dl hilloa
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

Valmistusohje

  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kananmuna, suola, sokeri ja kardemumma. Sekoita kevyesti.
  2. Lisää vehnäjauhoja desilitra kerrallaan. Aloita alustus. Vaivaa taikinaa käsin. Lisää vehnäjauhoja vähitellen.
  3. Vaivaa sekaan huoneenlämpöinen voi. Lisää vielä vehnäjauhoja, jos tuntuu, että taikina on liian löysää. Pullataikinasta ei saa tulla liian kova, taikinan kuuluukin jäädä vähän löysäksi.
  4. Laita taikina kohoamaan vedottomaan paikkaan noin tunniksi.
  5. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  6. Alusta kohonnutta taikinaa hieman jauhojen kanssa ja leikkaa taikina kämmenen kokoisiksi paloiksi ja pyörittele niistä kauniita pullia. Nosta pullat leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota vielä puolisen tuntia.
  7. Voitele pullat kananmunalla ja koristele halutessasi raesokerilla.
  8. Paista uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä.
  9. Anna jäähtyä.
  10. Leikkaa pullat halki ja täytä ne oman maun mukaan mantelimassalla tai hillolla ja kermavaahdolla.

    Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Katso laskiaispullavideo: Vappu Pimiä paljastaa Aada-mummin salaisen pullaohjeen – yhdellä niksillä teet maailman parasta pullaa!

Kati

Minkä takia videolla sanotaan uunin lämpötilaksi 225 astetta mutta ohjeessa on 200 astetta?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *