Vappu keittiössä

Appelsiinibroileri

Appelsiinimehu mureuttaa ihanasti broilerin lihan,

Tämä broileriruoka syntyy edullisista koivista kuin itsessään uunissa. Appelsiinimehu pehmentää ihanasti broilerin lihan ja tekee sitä mureaa ja herkullista. Kun käytetään koipia, aterian kustannukset pysyvät myös alhaisina. Tästä tuli kertaheitolla meidän perheen suosikki!

Appelsiinibroileri

3-4 annosta

75 min, josta uunissa 60min

munaton, maidoton

Ainekset:

1 broilerin koipi per syöjä

6 dl appelsiinimehua (tölkistä käy)

1 sipuli (kelta tai puna)

2-3 valkosipulinkynttä

3-4 rkl soijaa

1 rasia tuoreita herkkusieniä

2 tl provencale yrttimaustetta tai oreganoa

suolaa

mustapippuria rouhittuna

muutama ripaus kuivattua chiliä

1 tl paprikajauhetta

tarjoiluun: keitettyä riisiä

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Pyyhi broilerinkoivet talouspaperilla ja asettele ne uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin. Tee muutama viilto koipiin. Hiero niiden pintaan suola, pippuri sekä muut kuivamausteet.

Suikaloi sipuli ja silppua valkosipulit. Asettele ne ja puhdistetut herkkusienet vuokaan. Kaada vuokaa myös appelsiinimehu sekä soija. Laita vuoka uuniin ja kypsennä noin tunti. Jos neste tuntuu haihtuvan liikaa paiston aikana, voit lisätä sinne lorauksen vettä. Tarjoile kypsä broileri keitetyn riisin kera.

 

 


    Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Appelsiinibroileri

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *