Jauhelihasta syntyy monen perheen suosikki bolognese vajaassa puolessa tunnissa.

Arkiruoan pitää olla nopeaa ja maistuvaa. Meidän perheessä pasta tekee aina kauppansa. Tässä minun arjen bolognese, jos teen viikonloppuna, silloin haudutellaan pitkään juuresraasteiden kera, mutta tämä arkiversio on oikein maistuva ja monikäyttöinen!

 

Arjen Bolognese

4 annosta

30 minuuttia

 

1 pieni tai keskikokoinen sipuli

1-2 valkosipulinkynttä

loraus öljyä

400 g naudan jauhelihaa

1 tlk (400 g) tomaattimurskaa

1-2 dl vettä

3 rkl tomaattipyreetä

suolaa

mustapippuria

1 tl paprikajauhetta

1 tl kuivattua oreganoa tai basilikaa

ripaus kuivattua chiliä

 

(pätkä kesäkurpitsaa, pala paprikaa tai kourallinen sieniä)

tarjoiluun: keitettyä spagettia (noin 500g kypsentämätöntä neljälle), parmesan juustoa raastettuna

Jauhelihasta syntyy monen perheen suosikkiruoka jauhelihaspagetti nopeasti.

 

Silppua sipulit ja kuullota ne tilkassa öljyä. Lisää sekaan jauheliha ja ruskista se. Jos käytät jotain kasvista tai sieniä, silppua ne pieneksi ja heitä tässä kohtaa pannuun. Lisää joukkoon tomaattimurska, pyree, vesi sekä mausteet. Anna kiehahtaa ja vähennä lämpöä niin, että kastike kiehuu hiljalleen, mutta ei pala pohjaan. Hämmennä kastiketta välillä. Laita pastavesi kiehumaan ja mausta se suolalla. Lisää pasta kiehuvaan veteen ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkista kastikkeen maku. Valuta pasta lävikössä ja tarjoile kastikkeen sekä parmesanin kera.