
Bataattiranskalaiset uunissa

Bataattiranskalaiset ovat monen suosikki ja tämä herkku syntyy kotioloissa helposti uunissa. Tällöin niistä tulee myös huomattavasti terveellisempi versio, kuin rasvakeittimessä valmistetuista.
Bataattiranskalaiset uunissa
4 annosta
alle 60 min
gluteeniton, munaton, maidoton, kasvis
1 reilun kokoinen bataatti
4-6 rkl öljyä (oliivi tai rypsi)
suolaa
jauhettua chiliä maun mukaan
paprikajauhetta
mustapippuria
Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Pese bataatti ja leikkaa se tasakokoisiksi tikuiksi. Älä kuitenkaan leikkaa liian ohuita, ne palavat helposti. Minä suosittelen leikkaamista niin, että viipaloit bataatin noin 1 cm paksuisiksi kiekoiksi ja leikkaat kiekot tikuiksi. Huuhtele tikut huolellisesti veden alla ja kuivaa huolella keittiöpyyhkeen sisällä. Laita bataattiranskalaiset uunipellille leivinpaperin päälle ja valuta öljy päälle. Pyörittele ranskalaisia käsin, niin että öljy osuu kaikkialle. Levitä ranskalaiset niin, että ne eivät ole päällekkäin. Ripottele pinnalle mausteet ja paista uunissa noin 20-25 minuuttia, kunnes ovat saaneet vähän väriä. Nauti sellaisenaan esimerkiksi aioliin dipaten tai grilliruoan kaverina.

Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Bataattiranskalaiset uunissa