Carnitas eli meksikolainen nyhtöpossu

Meksikolainen ruoka on suurta herkkuani! Carnitas on meksikolaisten oma nyhtöpossu tai pulled pork tai miksi sitä kukin nykyään kutsuukaan. Tosin tätä on tehty Meksikossa jo iät ja ajat ennen koko pulled pork buumia. Minusta carnitas on ehdottomasti paras täyte tortilloille ja suosittelen lämpimästi kokeilemaan suomalaisille tutumpien jauheliha- ja kanaversioiden sijasta.

Carnitas on minun lempparitäyte tortillan väliin.

 

Carnitas eli meksikolainen nyhtöpossu

4 h

6 annosta

Ainekset:

800g-1kg possun kassleria

2 limeä

2 appelsiinia

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

1 tl juustokuminaa jauhettuna

1 tl kuivattua oreganoa

1 tl paprikajauhetta

1 tl chilijauhetta

½ tl jauhettua kanelia

1 tl korianterin siemeniä murskattuna

2 laakerinlehteä

rouhittua mustapippuria

1,5 tl suolaa

5-7dl vettä

 

Leikkaa liha noin 2-3 cm:n kokoisiksi kuutioiksi.  Silppua sipulit pieneksi ja  sekoita lihojen sekaan. Raasta appelsiinien ja limettien kuori sekä purista mehut lihojen joukkoon. Lisää kaikki muut mausteet ja pyörittele ne tasaisesti lihojen sekaan. Korianterin siemenet saat murskattua helposti morttelissa tai vaikka liha- tai puunuijalla. Anna marinoitua pari tuntia huoneenlämmössä tai yön yli jääkaapissa.

Laita lihat kattilaan ja mittaa päälle vettä sen verran, että lihat peittyvät. Kiehauta ja anna porista miedolla lämmöllä kansi päällä 2-3 tuntia, välillä sekoittaen ja tarkistaen ettei neste lopu.  Kun nestettä on 1-2 dl jäljellä, kaada lihat uunivuokaan nesteiden kera.

Revi liha haarukalla suikaleiksi ja laita vuoka 200 asteiseen uuniin. Anna olla uunissa 20-35minuuttia, niin että neste haihtuu. Kääntele lihaa välillä, niin että joka puoli saa hieman väriä. Nauti tortillalättyjen tai tacojen täytteenä mieleistesi lisäkkeiden kera.

Kommentit (1)

tätä täytyy kokeilla.

Kommentoi juttua: Carnitas eli meksikolainen nyhtöpossu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X