Vappu keittiössä

Coleslaw

Coleslaw on amerikan lahja maailmalle, salaatti joka on parhaimmillaan burgereiden tai ribsien kaverina. Tee tätä isompi satsi, sillä se säilyy muutamia päiviä hyvänä jääkaapissa.

Coleslaw on ehdoton pari purilaisille tai ribseille

Coleslaw

4-6 annosta

30 min

lihaton, gluteeniton

Ainekset:

1 pieni keräkaali tai puolet isosta

2 porkkanaa

 

kastike:

3rkl majoneesia

1 prk kermaviiliä

1 rkl dijonin sinappia

2 rkl valkoviinietikkaa

2 tl suolaa

1 rkl sokeria

1 rkl sitruunan mehua

ripaus cayenne pippuria

 

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset tarjoilukulhossa. Suikaloi kaali ja porkkanat. Lisää suikaleet kastikkeeseen ja kääntele kunnolla, niin että kastike levittyy kunnolla suikaleisiin. Laita jääkappiin tekeytymään vähintään tunniksi.

 


    Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Coleslaw

Maiku

Onko etikan määrä oikein? olisiko tl oikein? Tein tällä ohjeella ja tuli kyllä aika hapokasta.

T

Joo luin kommenttisi vähän liian myöhään. Uusiksi meni!

Plörinä

Ripuli lensi tällä ohjeella kaaressa.

Jyrki

Voi hyvänen aika, mitä kommentteja!!?!
Oikein hyvää tulee tällä ohjeella!

Lainaa

Kyllä oli aivan huikeeta

Kokki

Paras coleslaw!

PirjoP65

Meidän perheen suosikki. Dijon-sinappia laitan yleensä ylimääräisen tujauksen ja cayennen olen korvannut paprikamausteella. Ja toimiihan se.

Vastaa käyttäjälle MaikuPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *