
Helppo kanaliemi

Moni kokee itsetehdyn liemen valmistamisen todella hankalana ja aikaa vievänä. Nyt kumoan tämän ajatuksen. Toki liemen keittoon saa upotettua aikaa ja vaivaa, vaikka kuinka ja paljon, mutta vähän mutkia suoristamalla syntyy myös erinomainen kanaliemi! Ja mikä parasta, tässä hyödynnetään joko itsetehdyn uunibroilerin tai kaupasta ostetun grillibroilerin jämät ja ruho. Eikun liemen keittoon!
Helppo kanaliemi
aktiivinen vaihe 15 min, kypsennys 1,5-3 h
munaton, maidoton, gluteeniton
valmista lientä noin 2l
Ainekset:
1 broilerin/kanan syöty ruho tai grillibroilerin ruho
1 laakerinlehti
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 chili
muutama musta- ja tai maustepippuria
halutessasi muutama siivu inkivääriä tai pari tähtianista
noin 3l vettä
Laita syöty uunikanan tai grillibroilerin ruho, sekä mahdolliset nahkat ja irtoluut reilun kokoiseen kattilaan. Laske vettä kattilaan niin, että koko ruho peittyy. Lisää joukkoon mausteet ja anna kiehahtaa. Kun neste on kiehahtanut, laske lämpöä niin, että liemi kuplii hieman.
Anna kuplia kannen alla 1,5-3 tuntia. Vilkaise lientä välillä, ettei neste haihdu liikaa, tarvittaessa lisää vähän vettä.
Kun liemi on valmis, siivilöi se ja pakasta sellaisenaan tai mausta makusi mukaan ja käytä keiton, risoton, ramenin pohjana.

Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Helppo kanaliemi