Moni kokee itsetehdyn liemen valmistamisen todella hankalana ja aikaa vievänä. Nyt kumoan tämän ajatuksen. Toki liemen keittoon saa upotettua aikaa ja vaivaa, vaikka kuinka ja paljon, mutta vähän mutkia suoristamalla syntyy myös erinomainen kanaliemi! Ja mikä parasta, tässä hyödynnetään joko itsetehdyn uunibroilerin tai kaupasta ostetun grillibroilerin jämät ja ruho. Eikun liemen keittoon!

Kypsän broilerin jämistä syntyy kuin itsestään herkullinen kanaliemi

Helppo kanaliemi

aktiivinen vaihe 15 min, kypsennys 1,5-3 h

munaton, maidoton, gluteeniton

valmista lientä noin 2l

Ainekset:

1 broilerin/kanan syöty ruho tai grillibroilerin ruho

1 laakerinlehti

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 chili

muutama musta- ja tai maustepippuria

halutessasi muutama siivu inkivääriä tai pari tähtianista

noin 3l vettä

 

Laita syöty uunikanan tai grillibroilerin ruho, sekä mahdolliset nahkat ja irtoluut reilun kokoiseen kattilaan. Laske vettä kattilaan niin, että koko ruho peittyy. Lisää joukkoon mausteet ja anna kiehahtaa. Kun neste on kiehahtanut, laske lämpöä niin, että liemi kuplii hieman.

Anna kuplia kannen alla 1,5-3 tuntia. Vilkaise lientä välillä, ettei neste haihdu liikaa, tarvittaessa lisää vähän vettä.

Kun liemi on valmis, siivilöi se ja pakasta sellaisenaan tai mausta makusi mukaan ja käytä keiton, risoton, ramenin pohjana.