Inkiväärinen omenakakku
Tämä kakku on ihanan mehevä ja se säilyy hyvin, inkivääri tuo siihen hyvää twistiä. Se sopii niin kahvipöytään, kuin päättämään vaikka syksyn rapuillallisen.
Inkiväärinen omenakakku
60 min
10-12 annosta
Ainekset:
175 g voita tai margariinia
2,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 munaa
3 rkl inkiväärihilloa tai 1 rkl tuoretta inkivääriraastetta
4 dl vehnäjauhoja ( voit myös korvata osan jauhoista speltti- tai grahamjauhoilla)
1 tl leivinjauhetta
1,5 tl kanelia
1 prk (150g) creme fraichea, voit käyttää kevytversiota
Päälle:
4-6 omenaa kuorittuna ja kuutioituna
2 tl kanelia
1,5 rkl sokeria
1 tl raastettua inkivääriä
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Voitele ja leivitä noi 20-22cm halkaisijan vuoka, jos tee isompaan, paistoaika lyhenee.
Vaahdota huoneen lämpöinen rasva sokerien kanssa. Lisää kananmunat yksitellen seokseen vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaneli keskenään. Lisää jauhoseosta ja creme fraichea taikinaan vuorotellen. Lisää taikinaan lopuksi inkivääri.
Kaada taikina leivitettyyn vuokaan ja kaada päälle omenakuutiot. Painele kuutioita myös taikinan sekaan. Ripottele sokeria, kaneli ja inkivääri omenoiden päälle. Paista kakkua noin 1h 15minuuttia. Kokeile kakun kypsyys hammastikulla, sillä uuneissa on paljon eroja.
Nauti sellaisenaan tai vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Inkiväärinen omenakakku
Hei – toivottavasti menee kovaa kieltä käyttäneelle Vappu Pimiälle!
Kun en löydä muuta tietä kommentoida ensimmäistä Vappujamarjalive -lähetystä, lähetän sen tähän! On ollut mukava katsoa Vappu Pimiän juontamia ohjelmia. Nyt kyllä meni yli! Se kommentti koronasta ja vanhoista ihmisistä oli kovaa kuultavaa! Pahimpia ei ole vanhat ihmiset vaan nuoret ja ikäisenne! Siis ohjeiden seuraamisessa. Vanhat kyllä käyvät kaupassa kun on annettu aika riskiryhmiä varten. Nyt tuli melkein paha mieli!
Vaikuttapaa ihanalta herkulta. Pitää yrittää pistää mieleen, jos vaikkapa joskus tulevaisuudessa tekisi. Kiitos respetistä.
Kertakaikkisen suussasulava resepti. Itse laitan yleensä vielä ekstratujauksen creme fraichea, enkä todellakaan mitään kevytversiota. Jouluna tuli vedettyä useampikin kakku, mutta onneksi syöjiä oli useampia.
On kyllä kerrassaan loistava resepti. Heti laitan kokeiluun 😊👍
5/5 👍
Oli hyvä resepti ja helppoa oli tehdä.
Tulipas makoisaa!
Olipas mainio resepti.
Aivan mahtava ohje 🙂
Kylläpäs oli mahtava
Testiin menee! 🙂
Olisi tarkoitus laittaa tätä kesäpöydässä anopille. Luulen, että maistuu koko porukalle! Mietin, että tämän kanssa sopisi joku vanilijakreemi tai vastaava kastike loistavasti.
Voi hyvänen aika, mikä herkullinen resepti! Tein tämän ihanan inkiväärin ja omenan täyteisen kakun viime sunnuntain kahvipöytään, ja se oli menestys! Koko perhe rakastui siihen heti ensipuraisulla. Erityisen ihastuttavaa oli tuo inkiväärin lämpö ja syvyyttä tuova maku, joka leikkii kauniisti omenoiden makeuden kanssa. Ja tuo rakenne! Niin mehevä ja täyteläinen, mutta silti ilmavan pehmeä. Ihanaa, että reseptissä on mahdollisuus käyttää erilaisia jauhoja – itse kokeilin spelttijauhojen kanssa ja siitä tuli aivan taivaallista! Tämä resepti menee keittiöni aarteiden joukkoon. Kiitos paljon, että jaat näin ihania herkkuja. Tämä kakku tulee varmasti olemaan osa monia tulevia juhlia ja kahvihetkiä! – Rakkaudella, Irma 84
Oi, miten mahtavaa! Kokeilin tätä upeaa inkiväärin ja omenan täytteistä kakkureseptiä viime sunnuntaina kahvitteluhetkellä, ja se oli todellinen hitti! Koko perhe ihastui siihen välittömästi ensimmäisellä maistiaisella. Erityisesti ihastuin inkiväärin lämpimään ja syvään makuun, joka tanssi täydellisesti yhteen omenan makeuden kanssa. Ja kakkupohja, voi sitä mehevyyttä ja täyteläisyyttä, samalla säilyttäen ihanan keveän koostumuksen. On hienoa, että reseptissä on vaihtoehtoja jauhojen suhteen – itse päätin kokeilla spelttijauhoja, ja se oli todellinen taivaan lahja! Tämä resepti on ehdottomasti ansainnut paikkansa keittiöni aarteiden joukossa. Kiitos, että jaot tämän upean herkun kanssamme. Tämä kakku tulee varmasti olemaan mukana monissa tulevissa juhlissa ja kahvihetkissä! – Sydämellisin terveisin, Laina-Leena, 67 vuotta
Ihanan kuuloinen resepti! Inkivääri taipuu kyllä tosi moneen: itämaisiin ruokiin, terveellisiin shotteihin sekä tuoremehuihin ja leivontaan.