Vappu keittiössä

Inkiväärinen omenakakku

Tämä kakku on ihanan mehevä ja se säilyy hyvin, inkivääri tuo siihen hyvää twistiä. Se sopii niin kahvipöytään, kuin päättämään vaikka syksyn rapuillallisen.

Kaikki rakastuvat tähän mehevään ja hyvin säilyvään omenakakkuun.

Inkiväärinen omenakakku

60 min

10-12 annosta

Ainekset:

175 g voita tai margariinia

2,5 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

3 munaa

3 rkl inkiväärihilloa tai 1 rkl tuoretta inkivääriraastetta

4 dl vehnäjauhoja ( voit myös korvata osan jauhoista speltti- tai grahamjauhoilla)

1 tl leivinjauhetta

1,5 tl kanelia

1 prk (150g) creme fraichea, voit käyttää kevytversiota

Päälle:

4-6 omenaa kuorittuna ja kuutioituna

2 tl kanelia

1,5 rkl sokeria

1 tl raastettua inkivääriä

 

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Voitele ja leivitä noi 20-22cm halkaisijan vuoka, jos tee isompaan, paistoaika lyhenee.

Vaahdota huoneen lämpöinen rasva sokerien kanssa. Lisää kananmunat yksitellen seokseen vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaneli keskenään. Lisää jauhoseosta ja creme fraichea taikinaan vuorotellen. Lisää taikinaan lopuksi inkivääri.

Kaada taikina leivitettyyn vuokaan ja kaada päälle omenakuutiot. Painele kuutioita myös taikinan sekaan. Ripottele sokeria, kaneli ja inkivääri omenoiden päälle. Paista kakkua noin 1h 15minuuttia. Kokeile kakun kypsyys hammastikulla, sillä uuneissa on paljon eroja.

Nauti  sellaisenaan tai vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

 

 


    Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Inkiväärinen omenakakku

Marja-Riitta Saastamoinen

Hei – toivottavasti menee kovaa kieltä käyttäneelle Vappu Pimiälle!
Kun en löydä muuta tietä kommentoida ensimmäistä Vappujamarjalive -lähetystä, lähetän sen tähän! On ollut mukava katsoa Vappu Pimiän juontamia ohjelmia. Nyt kyllä meni yli! Se kommentti koronasta ja vanhoista ihmisistä oli kovaa kuultavaa! Pahimpia ei ole vanhat ihmiset vaan nuoret ja ikäisenne! Siis ohjeiden seuraamisessa. Vanhat kyllä käyvät kaupassa kun on annettu aika riskiryhmiä varten. Nyt tuli melkein paha mieli!

Budjetti

Vaikuttapaa ihanalta herkulta. Pitää yrittää pistää mieleen, jos vaikkapa joskus tulevaisuudessa tekisi. Kiitos respetistä.

Verrattu

Kertakaikkisen suussasulava resepti. Itse laitan yleensä vielä ekstratujauksen creme fraichea, enkä todellakaan mitään kevytversiota. Jouluna tuli vedettyä useampikin kakku, mutta onneksi syöjiä oli useampia.

Liittymätarjous

On kyllä kerrassaan loistava resepti. Heti laitan kokeiluun 😊👍

Helppo

Oli hyvä resepti ja helppoa oli tehdä.

TOP10

Tulipas makoisaa!

Lehdet

Aivan mahtava ohje 🙂

Laina

Testiin menee! 🙂

Laina

Olisi tarkoitus laittaa tätä kesäpöydässä anopille. Luulen, että maistuu koko porukalle! Mietin, että tämän kanssa sopisi joku vanilijakreemi tai vastaava kastike loistavasti.

Irma

Voi hyvänen aika, mikä herkullinen resepti! Tein tämän ihanan inkiväärin ja omenan täyteisen kakun viime sunnuntain kahvipöytään, ja se oli menestys! Koko perhe rakastui siihen heti ensipuraisulla. Erityisen ihastuttavaa oli tuo inkiväärin lämpö ja syvyyttä tuova maku, joka leikkii kauniisti omenoiden makeuden kanssa. Ja tuo rakenne! Niin mehevä ja täyteläinen, mutta silti ilmavan pehmeä. Ihanaa, että reseptissä on mahdollisuus käyttää erilaisia jauhoja – itse kokeilin spelttijauhojen kanssa ja siitä tuli aivan taivaallista! Tämä resepti menee keittiöni aarteiden joukkoon. Kiitos paljon, että jaat näin ihania herkkuja. Tämä kakku tulee varmasti olemaan osa monia tulevia juhlia ja kahvihetkiä! – Rakkaudella, Irma 84

Laina

Oi, miten mahtavaa! Kokeilin tätä upeaa inkiväärin ja omenan täytteistä kakkureseptiä viime sunnuntaina kahvitteluhetkellä, ja se oli todellinen hitti! Koko perhe ihastui siihen välittömästi ensimmäisellä maistiaisella. Erityisesti ihastuin inkiväärin lämpimään ja syvään makuun, joka tanssi täydellisesti yhteen omenan makeuden kanssa. Ja kakkupohja, voi sitä mehevyyttä ja täyteläisyyttä, samalla säilyttäen ihanan keveän koostumuksen. On hienoa, että reseptissä on vaihtoehtoja jauhojen suhteen – itse päätin kokeilla spelttijauhoja, ja se oli todellinen taivaan lahja! Tämä resepti on ehdottomasti ansainnut paikkansa keittiöni aarteiden joukossa. Kiitos, että jaot tämän upean herkun kanssamme. Tämä kakku tulee varmasti olemaan mukana monissa tulevissa juhlissa ja kahvihetkissä! – Sydämellisin terveisin, Laina-Leena, 67 vuotta

Anna

Ihanan kuuloinen resepti! Inkivääri taipuu kyllä tosi moneen: itämaisiin ruokiin, terveellisiin shotteihin sekä tuoremehuihin ja leivontaan.

Vastaa käyttäjälle BudjettiPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *