
Itämainen nyhtöpossu


Tämä on ihanaa viikonloppuruokaa! Aasialaisten makujen ansiosta tämä ei ole raskas, vaan pikemminkin raikas versio nyhtöpossusta.
Sujauta liha kätevästi marinoitumaan paistopussiin jääkaappiin ja seuraavana päivänä se kypsyy samaisessa pussissa uunissa hautuen, kuin itsestään.
Rinnalle riisiä ja marinoituja kurkkuja ja viikonlopun illallinen on valmis. Jos lihaa jää yli, teet siitä erinomaiset lihavoileivät!
Itämainen nyhtöpossu
4-6 annosta
800 g-1 kg porsaan kassleria
marinadi:
2 punaista chiliä
3 valkosipulinkynttä
3 cm pala tuoretta inkivääriä
½ dl soijaa
4 rkl kalakastiketta
3 rkl riisiviinietikkaa
3 rkl muscovadosokeria
1 limen mehu
2 rkl seesamiöljyä
Viimeistelyyn
1 punainen chili
puoli ruukkua korianteia
1-2 limen mehu + 1 kuori
2 rkl seesamiöljyä
2 rkl riisiviinietikkaa
Marinoidut kurkut
1 kurkku
0,5 dl riisiviinietikkaa
puoli ruukkua korianteria
pari hyppysellistä suolaa
Silppua marinadin chilit, valkosipuli ja inkivääri pieneksi ja sekoita ne muihin marinadin aineksiin
Aseta liha kinkun paistopussiin ja kaada marinadi päälle. Sulje pussi ja anna marinoitua vähintään 6 tuntia, mielellään yön yli.
Aseta pussi uunin kestävään vuokaan ja kypsennä sitä 135 asteisessa uunissa 3,5-4 tuntia.
Riivi kypsä liha haarukalla silpuksi laakealle vadille. Viimeistele pieneksi silputulla chilillä (säätele chilin määrää makusi mukaan), korianterilla, limen kuorella, riisiviinietikalla, limen mehulla ja seesamiöljyllä. Valuta pinnalle myös muuta rkl marinadin lientä paistopussista.
Leikkaa kurkku kolmeen osaan ja viipaloi palat pitkittäissuunnassa ohuiksi suikaleiksi, tämän teet helposti esimerkiksi juustohöylällä. Laita kurkkuviipaleet astiaan, lisää sekaan riisiviinietikka,suola ja silputtu korianteri.
Voit tarjoilla sen heti tai laittaa kurkut marinoitumaan jo hyvissä ajoin etukäteen.
Tarjoile possu ja kurkut keitetyn jasmiiniriisin kera.
Lisää ohjeita löydät blogistani
- Katso myös viime viikolla ilmestynyt maukas pizzapannariohje: ”Näin saat lapset syömään kasviksia kuin huomaamatta!”
- Ohjeen taivaalliseen lasagneen löydät täältä
Ruokarakkaudella,
Vappu

Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Itämainen nyhtöpossu