Possun kasslerista valmistat herkullisen ja raikkaan makuisen itämaisen nyhtöpossun, jossa maistat Aasian maut.

Tämä on ihanaa viikonloppuruokaa! Aasialaisten makujen ansiosta tämä ei ole raskas, vaan pikemminkin raikas versio nyhtöpossusta.

Sujauta liha kätevästi marinoitumaan paistopussiin jääkaappiin ja seuraavana päivänä se kypsyy samaisessa pussissa  uunissa hautuen, kuin itsestään.

Rinnalle riisiä ja marinoituja kurkkuja ja viikonlopun illallinen on valmis. Jos lihaa jää yli, teet siitä erinomaiset lihavoileivät!

Itämainen nyhtöpossu

4-6 annosta

800 g-1 kg porsaan kassleria

marinadi:

2 punaista chiliä

3 valkosipulinkynttä

3 cm pala tuoretta inkivääriä

½ dl soijaa

4 rkl kalakastiketta

3 rkl riisiviinietikkaa

3 rkl muscovadosokeria

1 limen mehu

2 rkl seesamiöljyä

Viimeistelyyn

1 punainen chili

puoli ruukkua korianteia

1-2 limen mehu + 1 kuori

2 rkl seesamiöljyä

2 rkl riisiviinietikkaa

Marinoidut kurkut

1 kurkku

0,5 dl riisiviinietikkaa

puoli ruukkua korianteria

pari hyppysellistä suolaa

Silppua marinadin chilit, valkosipuli ja inkivääri pieneksi ja sekoita ne muihin marinadin aineksiin

Aseta liha kinkun paistopussiin ja kaada marinadi päälle. Sulje pussi ja anna marinoitua vähintään 6 tuntia, mielellään yön yli.

Aseta pussi uunin kestävään vuokaan ja kypsennä sitä 135 asteisessa uunissa 3,5-4 tuntia.

Riivi kypsä liha haarukalla silpuksi laakealle vadille. Viimeistele pieneksi silputulla chilillä (säätele chilin määrää makusi mukaan), korianterilla, limen kuorella, riisiviinietikalla, limen mehulla ja seesamiöljyllä. Valuta pinnalle myös muuta rkl marinadin lientä paistopussista.

Leikkaa kurkku kolmeen osaan ja viipaloi palat pitkittäissuunnassa ohuiksi suikaleiksi, tämän teet helposti esimerkiksi juustohöylällä. Laita kurkkuviipaleet astiaan, lisää sekaan riisiviinietikka,suola ja silputtu korianteri.

Voit tarjoilla sen heti tai laittaa kurkut marinoitumaan jo hyvissä ajoin etukäteen.

Tarjoile possu ja kurkut keitetyn jasmiiniriisin kera.

Lisää ohjeita löytät blogistani

 

Ruokarakkaudella,

Vappu

Kommentit

Kommentoi juttua: Itämainen nyhtöpossu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Ootko miettinyt jo joululahjoja? 🎁🎅🏻Joo, en mäkään! Mut jos haluat ostaa tänä vuonna laadukkaat lahjat ilman stressiä, niin tsekkaa @muurladesign  nettikauppa muurla.com. Sieltä löytyy kaikki mun Vappu Keittiössä sarjan tuotteet ja paljon muutakin mahtavaa! #vappukeittiossa #emaliastiat #enamelware #kitchenessentials #functionalfinnish #muurladesign
  • Yrittäjänä on aika ulkona näistä syyslomista sun muista, mutta päätettiin ottaa pieni irtiotto arjesta ja tehdä se omassa kotikaupungissa. Vietetään yhden yön hotelliloma Helsingissä ja huomenna jatketaan vielä tyttöjen kanssa seikkailua kotikaupungissa kivojen juttujen parissa. Koska sä olet viimeksi lomaillut omassa kotikaupungissa? #miniloma @hiltonhelsinkistrand #familytime #syysloma #irtiottoarjesta
  • Hyvää alkanutta viikkoa! New week, new energy!😍👌🍁🍂🌞#fall #autumncolours #nofilter #suosittelensaloa
  • Tänään taas mennään klo 19.20 @mtv3suomi w @mikkoleppilampi 😍💪💑#mtvttk #hosts #livetv #dwts 📸: @katjatamminenphotography
  • Enjoying the pink moment.😍👌🙏#fall #autumn #nofilter #pinkmoment #suosittelensaloa
  • Esikoisemme Viola täyttää tänään 6 vuotta. Viimeisen vuoden aikana olet kasvanut isoksi tytöksi, joka kantaa vastuuta siskosta ja muista läheisistä. Huumorintajusi on pettämätön ja olen ylpeä tavasta, jolla otat muita ihmisiä huomioon. Edelleen herkkyys ja temperamenttisuus kulkevat käsi kädessä, mutta suuremmat tyrskyt alkavat olla jo harvinaisia. Kiinnostus uusiin asioihin ja niiden oppimiseen on kova. Eskari on kasvattanut sinua hurjasti jo parissa kuukaudessa. Tutki rakas esikoiseni maailmaa ja nauti kyydistä! Monia Armorikkaita Vuosia ja paljon onnea maailman rakkain Viola!❤️😻#viola #mygirl #birthdaygirl #loveyoutothemoonandback
  • Kehässä melkein vuoden tauon jälkeen, joka näkyy ja huomenna taatusti tuntuu! Kiitos mahtavasta päivän aloituksesta @mervikallio ja @meronenr #boxing #nyrkkeily #lovingit #vähänruosteessa

vappendaali

X