Possun kasslerista valmistat herkullisen ja raikkaan makuisen itämaisen nyhtöpossun, jossa maistat Aasian maut.

Tämä on ihanaa viikonloppuruokaa! Aasialaisten makujen ansiosta tämä ei ole raskas, vaan pikemminkin raikas versio nyhtöpossusta.

Sujauta liha kätevästi marinoitumaan paistopussiin jääkaappiin ja seuraavana päivänä se kypsyy samaisessa pussissa  uunissa hautuen, kuin itsestään.

Rinnalle riisiä ja marinoituja kurkkuja ja viikonlopun illallinen on valmis. Jos lihaa jää yli, teet siitä erinomaiset lihavoileivät!

Itämainen nyhtöpossu

4-6 annosta

800 g-1 kg porsaan kassleria

marinadi:

2 punaista chiliä

3 valkosipulinkynttä

3 cm pala tuoretta inkivääriä

½ dl soijaa

4 rkl kalakastiketta

3 rkl riisiviinietikkaa

3 rkl muscovadosokeria

1 limen mehu

2 rkl seesamiöljyä

Viimeistelyyn

1 punainen chili

puoli ruukkua korianteia

1-2 limen mehu + 1 kuori

2 rkl seesamiöljyä

2 rkl riisiviinietikkaa

Marinoidut kurkut

1 kurkku

0,5 dl riisiviinietikkaa

puoli ruukkua korianteria

pari hyppysellistä suolaa

Silppua marinadin chilit, valkosipuli ja inkivääri pieneksi ja sekoita ne muihin marinadin aineksiin

Aseta liha kinkun paistopussiin ja kaada marinadi päälle. Sulje pussi ja anna marinoitua vähintään 6 tuntia, mielellään yön yli.

Aseta pussi uunin kestävään vuokaan ja kypsennä sitä 135 asteisessa uunissa 3,5-4 tuntia.

Riivi kypsä liha haarukalla silpuksi laakealle vadille. Viimeistele pieneksi silputulla chilillä (säätele chilin määrää makusi mukaan), korianterilla, limen kuorella, riisiviinietikalla, limen mehulla ja seesamiöljyllä. Valuta pinnalle myös muuta rkl marinadin lientä paistopussista.

Leikkaa kurkku kolmeen osaan ja viipaloi palat pitkittäissuunnassa ohuiksi suikaleiksi, tämän teet helposti esimerkiksi juustohöylällä. Laita kurkkuviipaleet astiaan, lisää sekaan riisiviinietikka,suola ja silputtu korianteri.

Voit tarjoilla sen heti tai laittaa kurkut marinoitumaan jo hyvissä ajoin etukäteen.

Tarjoile possu ja kurkut keitetyn jasmiiniriisin kera.

Lisää ohjeita löytät blogistani

 

Ruokarakkaudella,

Vappu

Kommentit

Kommentoi juttua: Itämainen nyhtöpossu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • 9 tuntia unta ja avanto, bonuksina aurinko ja linnunlaulu.Se on kuulkaas kevät täällä ja hyvä päivä edessä!❤️🙏🌞🌱 #avantouinti #iceswimming #weekendfun #relaxed #mökkilife #visitsalo #grateful
  • Vierasbuukkauksia hoidetaan mm. instan dm:ssä ääniviestein, kun yritetään maanitella yhtä Suomen suurinta tähteä, joka on breikillä. 😂😂😍😍🤞🤞#toivottavastinatsaa ##vappujamarjalive @marjahintikka @avasuomi @mtv3suomi
  • Ystävänpäivän kunniaksi me @ruokaboksi ssa päätettiin tarjota 30 euron alennus ekasta boksista meidän uusille ystäville! Käy meidän sivuilla ruokaboksi.fi ja syötä koodi YSTAVA2019, niin saat alennuksen. Valittavana on kolme boksia: original, muksuboksi ja vegeboksi. Koodi toimii 17.2 asti. Jos haluat helpompaa arkea, vähemmän kauppareissuja, mutta helposti syntyviä herkullisia safkoja, kannattaa antaa mahis! @ruokaboksi  #parempaaarkea #syödäänyhdessä #ruokaboksi
  • Viime viikolla #vappujamarjalive tarjoili mm tätä herkkua! Tänään uudet kuviot kera upeiden vieraiden, tervetuloa sohville @robinpackalen @hjallisharkimo @annekukkohovi @mariaveitola @mikaeljungner ❤️🙏Klo 21 mennään taas suorana @mtv3suomi ja @avasuomi
  • Upea esikuvani Kirsti Paakkanen tietää mistä puhuu! Kiitollisuus on hyvä pitää läsnä joka hetkessä, niin hyvissä, kuin huonoissa. Lämpimät onnittelut grand old ladylle!❤️🙏 #kirstipaakkanen #esikuva #marimekko @helsinginsanomat
  • Just another day at the office. Vielä hymyilyttää...😩😩😩#vappujamarjalive #lumenpudotus @mtv3suomi @avasuomi
  • Sunday funday 😍🌲🙏#metsäterapiaa #myhappyplace

vappendaali

X