Possun kasslerista valmistat herkullisen ja raikkaan makuisen itämaisen nyhtöpossun, jossa maistat Aasian maut.

Tämä on ihanaa viikonloppuruokaa! Aasialaisten makujen ansiosta tämä ei ole raskas, vaan pikemminkin raikas versio nyhtöpossusta.

Sujauta liha kätevästi marinoitumaan paistopussiin jääkaappiin ja seuraavana päivänä se kypsyy samaisessa pussissa  uunissa hautuen, kuin itsestään.

Rinnalle riisiä ja marinoituja kurkkuja ja viikonlopun illallinen on valmis. Jos lihaa jää yli, teet siitä erinomaiset lihavoileivät!

Itämainen nyhtöpossu

4-6 annosta

800 g-1 kg porsaan kassleria

marinadi:

2 punaista chiliä

3 valkosipulinkynttä

3 cm pala tuoretta inkivääriä

½ dl soijaa

4 rkl kalakastiketta

3 rkl riisiviinietikkaa

3 rkl muscovadosokeria

1 limen mehu

2 rkl seesamiöljyä

Viimeistelyyn

1 punainen chili

puoli ruukkua korianteia

1-2 limen mehu + 1 kuori

2 rkl seesamiöljyä

2 rkl riisiviinietikkaa

Marinoidut kurkut

1 kurkku

0,5 dl riisiviinietikkaa

puoli ruukkua korianteria

pari hyppysellistä suolaa

Silppua marinadin chilit, valkosipuli ja inkivääri pieneksi ja sekoita ne muihin marinadin aineksiin

Aseta liha kinkun paistopussiin ja kaada marinadi päälle. Sulje pussi ja anna marinoitua vähintään 6 tuntia, mielellään yön yli.

Aseta pussi uunin kestävään vuokaan ja kypsennä sitä 135 asteisessa uunissa 3,5-4 tuntia.

Riivi kypsä liha haarukalla silpuksi laakealle vadille. Viimeistele pieneksi silputulla chilillä (säätele chilin määrää makusi mukaan), korianterilla, limen kuorella, riisiviinietikalla, limen mehulla ja seesamiöljyllä. Valuta pinnalle myös muuta rkl marinadin lientä paistopussista.

Leikkaa kurkku kolmeen osaan ja viipaloi palat pitkittäissuunnassa ohuiksi suikaleiksi, tämän teet helposti esimerkiksi juustohöylällä. Laita kurkkuviipaleet astiaan, lisää sekaan riisiviinietikka,suola ja silputtu korianteri.

Voit tarjoilla sen heti tai laittaa kurkut marinoitumaan jo hyvissä ajoin etukäteen.

Tarjoile possu ja kurkut keitetyn jasmiiniriisin kera.

Lisää ohjeita löytät blogistani

 

Ruokarakkaudella,

Vappu