Kalarullat valkoviinissä

Kehittelin reseptin, kun takaraivooni oli jostain jäänyt muistijälki kalarullista. Paras kala näihin mielestäni on kuha, mutta mikä tahansa vaalea kala käy. Nämä sopivat muuten hyvin lauantai-illan paremmaksi illalliseksi, enkä usko että vieraatkaan näistä pahastuvat!

Kalarullat valkoviinissä on ihana viikonloppuruoka, joka syntyy helposti uunissa ilman käryä.

Kalarullat valkoviinissä

alle 60 min

4 annosta

munaton, lihaton, gluteeniton

Ainekset:
1 kuhafilee per syöjä (muukin vaalea kala käy)
200 g tuorejuustoa (maustamaton tai ruohosipuli)
1 sitruuna
nippu tilliä
2-3 dl valkoviiniä
2 rkl voita
suolaa ja mustapippuria

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
Leikkaa kuhafileestä v:n mallinen kaistale keskeltä pois. Näin saat ruodot pois fileestä. Tunnustele sormin, missä ruodot menevät tai pyydä kauppiasta tekemään tämä valmiiksi. Toki voit käyttää fileet kokonaisina ja nyppiä ruodot pois syödessä.

Sekoita tuorejuusto, puolikkaan sitruunan mehu ja silputtu tilli keskenään. Levitä fileet pöydälle ja ripottele niille suolaa ja vähän mustapippuria. Levitä tuorejuustoseos kaloille koko fileen osuudelle.

Kääri file rullalle, kuten kääretorttu. Voit kiinnittää rullan hammastikulla tai antaa olla ilman. Asettele rullat uunivuokaan saumapuoli alaspäin. Ripottele vielä vähän suolaa rullille. Kaada valkoviini vuokaan sekä lisää voinokareet.

Kypsennä uunissa n. 15-20 minuuttia, riippuen fileiden koosta. Valele kaloja ainakin kerran paistoliemellä kypsennyksen aikana. Älä kuitenkaan anna kalan kuivua. Valkoviini ja rullista valuva tuorejuusto muodostavat herkullisen kastikkeen kalarulille. Tarjoa itsetehdyn perunamuusin tai vaikka lämpimien kasvisten kera.

 

 

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Kalarullat valkoviinissä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X