Kesäkurpitsakakku

Kesäkurpitsasta syntyy myös mehevä ja hyvin säilyvä kakku.

Pihallani kasvaa valtavat määrät kesäkurpitsaa.

Haluan myös, että lapseni syövät enemmän kasviksia, joten tästä tarpeesta syntyi kesäkurpitsakakku. Tehtävä onnistui, sillä tämä on esikoiseni Violan ehdoton lemppari!

Tämä resepti löytyy myös tulevasta Vappu Leipoo kirjasta.

Kesäkurpitsakakku

valmistusaika aktiivinen alle 30 minuuttia, passiivinen alle 60 minuuttia

12 palaa

3 kananmunaa

2 dl sokeria

1,5 dl öljyä (auringonkukka,- rypsi- tai vaikka mieto oliiviöljy)

3,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

1 tl kanelia

1 tl kardemummaa

2 hyppysellistä suolaa

1 keskikokoinen kesäkurpitsa

Vuoan voiteluun

nokare voita

korppujauhoja

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Vaahdota munat ja sokeri valkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon öljy. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan kevyesti sekoittaen. Lisää viimeisenä raastettu kesäkurpitsa ja sekoita.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista uunin keskitasolla 50-60 minuuttia. Kokeile hammastikulla kakun kypsyyttä, kun taikinaa ei tartu tikkuun, kakku on valmis. Kakku säilyy hyvänä useamman päivän.

Ruokarakkaudella,

Vappu

Kommentit (10)

OiOOi Vapun resepti. Hertsumarepale uskomaton resepti. Ihan on laitettvava artikkeliksi lehteen.

Sitä mieltä että 180astetta parempi uuninlämpö kakulle.

Jep, hyvin onnistui ja maistuu – no ei ainkaan kesäkurpitsalta – mutta ihan mielenkiintoinen tuttavuus.

Sepä se miltä kesäkurpitsa maistuu, ei oikein miltään, mielestäni mutta sopii kakkuihin vietävän hyvin tuo kosteutta ha kuohkeutta, mielestäni.

Kyllä, 200 asteessa kakku palaa (paloi).

Paistoin 180 asteessa tunnin verran alatasolla. Tuli pehmeä ja mehevä kakku 😋

Miten suuri on keskikokoinen kesäkurpitsa? Voisiko olla joku grammamäärä, niin olisi helpompi suhteuttaa, koska minun keskikokoinen ei ole kaikkien keskikokoinen.

Itse ihmettelin myös epämääräistä kesäkurpitsamäärää. Raaste desilitroina?

Vappu, pliis voisitko vielä tarkentaa paljonko (arviolta) laitot desilitroina raastettua kesäkurpitsaa?
Tai muut jo leiponeet?

Jossain toisaalla näin että kesäkkurpitsaa oli vain 1 dl hienoksi raastettua kesäkurpitsaa sekin oli muistaakseni Vapun resepti.

Kommentoi juttua: Kesäkurpitsakakku

Vastaa käyttäjälle Mummo 48 Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X