Vappu keittiössä

Kiinalainen possuwokki

Tämä ohje on kulkenut mukanani yläasteelta lähtien. Tein tämän tyyppistä wokkia joskus kotitaloustunnilla, josta se on sittemmin jalostunut. Tämä on täynnä kasviksia ja se siitä huolimatta maistuu hyvin myös perheen pienimmille. Tarjoa wokin kera riisiä.

Possuwokkiin saa upotettua valtavan määrän kasviksia.

Kiinalainen possuwokki

400 g maustamatonta possun ulkofileetä

1-2 valkosipulinkynttä

1 iso tai 2 pientä porkkanaa

10 cm pätkä kesäkurpitsaa

1 pieni sipuli

½- 1 paprika

rasia herkku- tai siitakesieniä

2 kourallista kiinankaalia

1 rkl murskattua inkivääriä tai peukalon pään kokoinen pala inkivääriä silputtuna

1 pieni tlk ananaspaloja omassa mehussaan (säästä mehu)

noin 0,5 dl soijaa

noin 2 dl vettä

1 rkl perunajauhoja

suolaa

2 lorausta seesami- tai rypsiöljyä

(0,5 tl viisimaustetta)

Wokki syntyy nopeasti yhdessä astiassa.

 

Aloita valmistelemalla kaikki ainekset valmiiksi, sillä wokki syntyy todella nopeasti, sitten kun aineksia ruvetaan paistamaan. Pilko porkkana, kesäkurpitsa ja paprika tikkumaisiksi. Viipaloi sienet ohuiksi viipaleiksi ja suikaloi sipuli sekä kiinankaali suikaleiksi. Silppua valkosipuli pieneksi. Valuta ananaspurkin liemi erilliseen kulhoon, lisää sen joukkoon soija sekä vesi. Suikaloi liha ohuiksi suikaleiksi. Kaada loraus öljyä wokkiin ja kuumenna tulikuumaksi. ruskista lihasuikaleet pannussa ja nosta sivuun lautaselle. Lisää toinen loraus öljyä pannuun ja lisää sienet, paista 1-2 minuuttia, niin että ruskistuvat vähän.

Lisää tämän jälkeen joukkoon inkivääri ja valkosipuli sekä (viisimauste). Pyörittele hetki, jonka jälkeen lisää sekaan porkkanat, paprika, kesäkurpitsa, sipuli sekä ruskistetut lihapalat. Wokkaa 1-2 minuuttia, sillä kasvikset saavat jäädä rapeiksi. Lisää vielä joukkoon kiinankaali ja ananaspalat. Sekoita perunajauho ananasmehu-soijaseokseen, sekoita seos ihan tasaiseksi, siinä ei saa olla perunajauhoklimppejä.

Kaada neste tasaisena nauhana wokin sekaan ja sekoita sitä samalla. Kastike sakenee noin minuutissa, kun seos sakeentunut ja on kirkasta, wokki on valmis. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla tai lisää vielä loraus soijaa. Tarjoile heti keitetyn riisin kera.

 


    Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kiinalainen possuwokki

Tuutta

Tämä ohje toimii. Kokeilin lisätä teriakikastiketta ananasmehun sekaan. Ei huono .
Suosittelen, nopea ja terveellinen. Eikä tule ähky olo isommankaan annoksen jälkeen.

Katriina

Haluaisin sen yläasteajan reseptin. Siihen lisättiin lopuksi kermaa.

Vastaa käyttäjälle TuuttaPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *