Vappu keittiössä

Kirsikkahilloke

Mökkipihallani kasvaa useampi kirsikkapuu ja olen tehnyt niistä joka vuosi kirsikkahilloketta, josta on tullut suuri hitti kaikkien sitä nauttineiden keskuudessa. Suomalaiset kirsikat ovat happamia ja sopivat siksi hillokkeeseen täydellisesti! En usko, että ulkomaisista syntyisi lähellekään yhtä hyvää lopputulosta. Hilloke on lyömätön pari juustojen kanssa. Se syntyy helposti, mutta muistathan aina käyttää puhdasta lusikkaa ottaessasi hilloketta, jotta purkkiin ei synny hometta.

Kotimaisista kirsikoista syntyy erinomainen kirsikkahilloke.

Kirsikkahilloke

1 noin litran purkki

maidoton, munaton, gluteeniton, vege

alle 30 min

Ainekset:

Noin 1 litra kotimaisia kirsikoita

3 dl hillosokeria

0,5 dl vettä

Itsetehty kirsikkahilloke on lyömätön makupari juustojen kanssa.

Irrota kirsikoista kivet ja laita ne kattilaan. Kaada sekaan vesi ja laita levy päälle. Odota, että höyry alkaa nousta, jonka jälkeen lisää joukkoon sokeri.  Anna kiehahtaa, jonka jälkeen tiputa lämpöä, niin että seos kuplii, mutta ei kiehu täysillä.

Keitä hilloketta 10-15 minuuttia, jonka jälkeen kaada se puhtaaseen sterilisoituun(keitettyyn) lasipurkkiin. Jos hillokkeen pinnassa on paljon vaahtoa, voit kuoria sen pois halutessasi. Anna hillokkeen jäähtyä ja säilö sen jälkeen se jääkaappiin.

 


    Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kirsikkahilloke

Ella

Hei!

Kirsikkahillokkeesta sen verran kysyttävää että osaatko sanoa hillon säilyvyyttä? Hilloilla on yleensä pikä säilyvyys mutta mikä se on tässä tapauksessa?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *