
Kirsikkahilloke

Mökkipihallani kasvaa useampi kirsikkapuu ja olen tehnyt niistä joka vuosi kirsikkahilloketta, josta on tullut suuri hitti kaikkien sitä nauttineiden keskuudessa. Suomalaiset kirsikat ovat happamia ja sopivat siksi hillokkeeseen täydellisesti! En usko, että ulkomaisista syntyisi lähellekään yhtä hyvää lopputulosta. Hilloke on lyömätön pari juustojen kanssa. Se syntyy helposti, mutta muistathan aina käyttää puhdasta lusikkaa ottaessasi hilloketta, jotta purkkiin ei synny hometta.
Kirsikkahilloke
1 noin litran purkki
maidoton, munaton, gluteeniton, vege
alle 30 min
Ainekset:
Noin 1 litra kotimaisia kirsikoita
3 dl hillosokeria
0,5 dl vettä
Irrota kirsikoista kivet ja laita ne kattilaan. Kaada sekaan vesi ja laita levy päälle. Odota, että höyry alkaa nousta, jonka jälkeen lisää joukkoon sokeri. Anna kiehahtaa, jonka jälkeen tiputa lämpöä, niin että seos kuplii, mutta ei kiehu täysillä.
Keitä hilloketta 10-15 minuuttia, jonka jälkeen kaada se puhtaaseen sterilisoituun(keitettyyn) lasipurkkiin. Jos hillokkeen pinnassa on paljon vaahtoa, voit kuoria sen pois halutessasi. Anna hillokkeen jäähtyä ja säilö sen jälkeen se jääkaappiin.

Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kirsikkahilloke
Hei!
Kirsikkahillokkeesta sen verran kysyttävää että osaatko sanoa hillon säilyvyyttä? Hilloilla on yleensä pikä säilyvyys mutta mikä se on tässä tapauksessa?