Lihapullapasta

Tämä pasta on taatusti koko perheen suosikki! Lihapullat kypsyvät meheviksi tomaattikastikkeessa.

Lihapullapasta ei jätä ketään kylmäksi!

Lihapullapasta

4 annosta

alle 60 min

Kastike:

2 tlk a´400g tomaattimurskaa

2 valkosipulinkynttä

1 iso tai 2 pientä sipulia

loraus oliiviöljyä

muutama hyppysellinen kuivattua chiliä tai chilijauhetta

ripaus sokeria

kourallinen tuoretta basilikaa ja/tai oreganoa tai tl kuivattua

 

suolaa ja mustapippuria

 

lihapulliin:

400g naudan jauhelihaa (paisti tai normaali)

1/2 ps sipulikeitto-ainesta tai 2 kevätsipulinvartta tai 1 pieni sipuli silputtuna (jos käytät talvisipulia, freesaa silppua pannulla tilkassa öljyä ennen taikinaan lisäämistä)

3 rkl korppujauhoja

1 kananmuna

2 rkl worchesterkastiketta

suolaa, mustapippuria

mausteita /yrttejä mielesi mukaan, chiliä, paprikajauhetta, cajunmaustetta,  korianterinsiemeniä, oreganoa, basiliaa yms

 

tarjoiluun: spagettia

 

Laita kastike ensin porisemaan. Silppua sipulit ja kuullota ne öljyssä. Lisää myös chilijauhe tai kuivattu chili sekaan. Kaada perään tomaattimurskat ja lisää muut mausteet, paitsi yrtit, jos käytät tuoreita.

Anna kiehahtaa ja vähennä lämpöä. Jätä hiljalleen kiehumaan. Valmista sillä aikaa lihapullataikina.

Sekoita lihapullataikinan ainekset keskenään massaksi, tarkista suola maistamalla. Pyörittele taikinasta lihapullia kostutetuin käsin ja tiputa ne sitä mukaan kastikkeeseen, kun saat ne pyöriteltyä. Kun olet pyörittänyt koko massan pulliksi, kääntele kastiketta varoen, niin että kaikki lihapullat ovat kastikkeen peitossa.

Jos käytät tuoreita yrttejä, silppua ne tässä vaiheessa kastikkeen joukkoon. Anna kastikkeen porista noin 10 minuuttia, kunnes lihapullat ovat kypsiä. Voit lisätä myös vähän lämpöä hetkeksi, jotta kastike lähtee taas kiehumaan. Tarjoile al-denteksi keitetyn pastan ja vastaraastetun parmesaanin kera.

 

 

 

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Lihapullapasta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X