Maailman parhaat tuliset ribsit

Maailman parhaat tuliset ribsit

Ribsien valmistuksessa on kaksi koulukuntaa: toiset paahtavat ne etukäteen, toiset keittävät. Minä kuulun ehdottomasti jälkimmäiseen porukkaan.

Kastike syntyi vähän vahingossa, kun vaan kokeilin keittää ensimmäistä barbequekastikettani. Muutamat ystäväni ovat nimittäneet näitä maailman parhaiksi ribseiksi!

Ribsit voit keittää hyvin valmiiksi jo vaikka edellisenä päivänä ja grillata vasta juuri ennen tarjoilua.

Maailman parhaat tuliset ribsit

6 annosta

yli 2 tuntia

gluteeniton, maidoton

3 kg possun kylkiriviä (rimpsuluita)

Keitinliemi

1 tuore chili

1-2 sipulia

2-4 valkosipulinkynttä

1-2 rkl suolaa

2 tähtianista

2 laakerinlehteä

muutama valkopippuri

vettä

BBQ-kastike

6 dl coca colaa

1 dl muscovadosokeria

1 dl punaviinietikkaa

5 rkl tomaattipyreetä

3 rkl worchester kastiketta

4 rkl soijaa

2 tähtianista

4 rkl ketsuppia

1-2 rkl jotain tulista kastiketta (erilaisia hot sauce vaihtoehtoja löydät marketeiden hyllystä, ei kuitenkaan mitään sweet chiliä!)

½ tl juustokuminaa

3 rkl siirappia

2 tl suolaa tai savusuolaa

ripaus cayennenpippuria

Laita possunkylkirivit isoon kattilaan, lisää joukkoon isoihin paloihin jätetty chili ja sipulit sekä muut mausteet. Lisää kylmää vettä niin paljon, että lihat peittyvät. Anna kiehahtaa ja kuori reikäkauhalla pinnalle muodostunut vaahto. Vähennä lämpöä ja anna pulputtaa pienellä 1-2 tuntia. Valmista sillä aikaa kastike.

Mittaa kaikki kastikkeen ainekset kattilaan ja anna kiehahtaa. Vähennä vähän lämpöä, muuta kastikkeen tulee kuplia koko ajan. Keitä niin kauan, että kastike on selkeästi sakeutunut ja muuttunut paksummaksi ns. kastikemaiseksi. Kastike voi helposti pulputtaa toista tuntia, muista sekoitella välillä. Voit tehdä kastikkeen myös etukäteen, sillä se säilyy jääkaapissa suljetussa astiassa useamman viikon.

Ongi kypsät ribsit kattilasta ja levitä uunipelleille. Sudi ohut kerros bbq-kastiketta ribsien pintaan. Voit tehdä myös kaiken tähän asti valmiiksi edellisenä päivänä ja antaa kastikkeen imeytyä ribseihin yön yli. Voit tehdä ribsit valmiiksi myös saman tien, mutta suosittelen, että annat ensimmäisen kastikekerroksen imeytyä ainakin 30minuuttia ennen grillausta.

Laita grilli kuumenemaan. Levitä uusi kerros kastiketta lihan pintaan ja grillaa ribsit molemmilta puolilta mahtavan rapeiksi!

Itse grillaan ribsit aina niin, että ne saavat kunnon grillauspinnan eli mielummin tummiksi, kuin vaaleiksi. Jos kastiketta jää, tarjoa sitä pöydässä. Nauti sellaisenaan tai salaatin ja valinnaisten lisukkeiden kera. Muista varata reilusti paperia pöytään, sillä nämä kuuluu syödä sormin!

Ruokarakkaudella,

Vappu

 

Instagram

  • Mulle on tärkeää, että vaikka asutaan kaupungissa, osaa lapset liikkua myös luonnossa. Tytöt tunnistavat nyt jo pari sientä ilman apuja ja ovat sieniretkikavereina ihan priimaa. 😍😍Saaliskin oli ihan mukava, kun oltiin vaan noin 500 metrin säteellä mökistä. #mygirls #sieniretkellä #mushroomhunting #herkkutatti #porcini #karvarousku #ukonsieni #männynpunikkitatti
  • Noin pari vuotta sitten päähänpistona syntyi #perjantaihammerit #retroperjantai ohjelman innoittamana. Nykyään saan palautetta hammereista vähintään yhtä paljon, kun TV-töistäni yhteensä. Monelle nämä edustaa iloa ja piristystä, toisille taas rohkeutta. Mun viesti lähinnä vaan on, että itseään ei kannata ottaa liian vakavasti, eikä miettiä sitä mitä muut ajattelee, se tekee elämän aika raskaaksi. Tanssiminen muuten kannattaa aina, vaikka ei osaisikaan, tulee siitä tosi hyvä fiilis! Tänään #perjantaihammerit goes ballet, hetken huumassa, tietty!😂💃👯‍♀️#dancedancedance #vapunvaltakunta @radionovasuomi #hammertime #äläotasitävakavasti
  • Vielä on vuorokausi aikaa! Me kerätään @ruokaboksi lle rahoitusta ja sä voit olla yksi meidän omistajista ja samalla mun yhtiökumppani! Tsekkaa innovestorgroup.com ja lähde mukaan sijoittamaan nopeasti kasvavaan ruoan kotiinkuljetusbisnekseen! #innovestor #investing #sijoittaminen #rahoituskierros #entrepreneur #ruokaboksi #parempaaarkea
  • When in St.Petersburg. Vieläkin fiilistelen parin viikon takaista reissua Pietariin.😍👌💎❤️👭#tb #lapsuudenystävät #friendsforlife #childhoodfriends #40andfabulous #lovetheseladies #stpetersburg
  • Mahtavia uutisia! Suuren kysynnän ja asiakaspalautteen perusteella olemme päättäneet lanseerata Muksuboksin! Nimensä mukaisesti boksi on suunnattu erityisesti lapsiperheille, jonka sisältö on taatusti sellaista, mikä maistuu myös perheen pienimmille. Mä tarvitsen sun apua, sillä kokoan täällä juuri Muksuboksin ruokalistaa. Mikä on teidän perheen takuuvarma hitti, joka ei jää lautaselle keneltäkään tai mikä on sun oman lapsuuden suosikki arkiruoka? @ruokaboksi #parempaaarkea #syödäänyhdessä #ruokaboksi #muksuboksi #comingsoon
  • Kannessa minä ja Jeti.😀 #covergirl @iltalehti w @jethrorostedt
  • Yrittäjän elämää parhaimmillaan! Tänään kokkasin koko päivän @tampereenbakerycafe n keittiössä, kun suunnittelin heidän lounassalaattivalikoimaan neljä uutta täytettä, joiden valmistus käytiin läpi henkilökunnan kanssa. Täytteissä on kaksi täysin vegaanista, yksi lakto-vege ja yksi liha. Kuvassa näkyy paahdettu kukkakaali-kikherne-feta täyte. Täytteitä on saatavilla huomisesta alkaen ja kaikki kahvilan tuotteet on ihan supereita, sillä yli 80% niistä valmistuu paikan päällä käsintehtynä. Täältä et teollisia raakapakasteita löydä!👌 Jos siis käyt Tampereella tai asut siellä, niin käy testaamassa! @tampereenbakerycafe löytyy Stockan vierestä eli vaikea missata!😍👌😋#tampereenbakerycafe #vahvasuositus #entrepreneurlife #visittampere

vappendaali

Keskustelu

Hei!
Olipa kivaa löytää blogisi täältä!!
Sellainen kysymys kun en pysty kovin tulista ruokaa syömään, niin voiko noi chilit ja tuliset kastikkeet jättää pois? Vai meneekö ruoan idea sitten pois? Tai mitkä olisivat hyviä määriä noita edellisiä jos olisi vain vähän tulista?

Voit hyvin jättää tuliset kastikkeet pois sekä chilit. Siskoni monesti pyytää, että jätän chilit vähemmälle, sillä hän saa niistä närästystä eikä lopputulos ole kärsinyt.:) -Vappu

Nää reseptit näyttää samoilta kun on jo nähty telkkarissa, Novalla ja kirjassa…?

Moikka!
Täällä tulee toki olemaan samoja reseptejä kuin kirjassa tai Novalla kuultu, sillä aika monella ei ole kirjaa, eikä kaikki ole käynyt Novan sivuilta bongaamassa. Mutta tulee tänne myös muita reseptejä. :)- Vappu

Kommentoi juttua: Maailman parhaat tuliset ribsit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X