Merimiespihvi on klassikkoruoka, joka ei oikeastaan ole edes pihvi, vaan pata. Siinä naudanliha hautuu mureaksi perunoiden kera padassa kuin itsestään. Tämä onkin mahtavan maukas talvipäivän ruoka, sillä se valmistuu uunin lämmössä, kun ruokailijat ulkoilevat. Tässä versiossa perinteinen resepti saa vielä ylleen pekonihunnun.

Merimiespihvi on klassikkoruoka, joka saa tässä uuden säväyksen pekonista.

Merimiespihvi pekonihunnulla

Noin 800 g naudan sisäpaistia

150-170 g pekonia

1 kg perunoita

3-4 sipulia

2 valkosipulinkynttä

5 maustepippuria

2 laakerinlehteä

1 tlk/plo (0,33) olutta tai pilsneriä

noin 4 dl vettä

suolaa, mustapippuria

lihojen ruskistamiseen reilu nokare voita

Merimiespihvi on mahtava pataruoka, joka hautuu uunissa kuin itsestään.

 

Ota liha huoneenlämpöön ja laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Kuori perunat ja viipaloi ne. Kuori myös sipulit ja siivuta ne ohuiksi viipaleiksi.

Leikkaa paisti poikkisyin ohuiksi (0,5-1cm pakuisiksi) viipaleiksi (pihveiksi).

Ruskista voi pannussa ja kun se lakkaa tirisemästä, pannu on tarpeeksi kuuma. Ruskista lihapalat nopeasti molemmin puolin pienissä erissä ja siirrä sivuun. Laita vielä nokare voita pannuun ja paista siinä sipulit. Lado pataan perunoita, sipulia ja lihaa kerroksittain. Mausta kerrokset kerrallaan suolalla ja mustapippurilla. Lisää pataan myös maustepippurit ja laakerilehdet. Kaada pataan olut ja vesi, nestettä pitää olla niin, että se lähes peittää kerrokset. Levitä pekonisiivut vielä koko komeuden päälle. Laita padan päälle kansi ja kypsennä uunissa 1,5-2 tuntia. Jos tässä vaiheessa näyttää, että kaikki liemi on haihtunut, lisää pataan 1-2 dl vettä. Tämän jälkeen, ota kansi padasta pois ja laita vielä uuniin 30 minuutiksi, jotta pekonit ruskistuu rapeiksi. Nauti merimiespihvi suolakurkkujen ja etikkapunajuurien kera.

 

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Merimiespihvi pekonihunnulla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Terveisiä takahuoneesta! Täällä on alkamassa historian ensimmäinen #kokitjafarmarit ilta @finlandiatalo , jossa juontohommissa. Ideana, että huippukokit, mm @tommi_tuominen ja @jounitoivanen kokkaavat pientuottajien tuotteista herkkuja illallisvieraille.😍👌🐷🐑☘️#keikkaelämää #workinggirl #host
  • Ootko miettinyt jo joululahjoja? 🎁🎅🏻Joo, en mäkään! Mut jos haluat ostaa tänä vuonna laadukkaat lahjat ilman stressiä, niin tsekkaa @muurladesign  nettikauppa muurla.com. Sieltä löytyy kaikki mun Vappu Keittiössä sarjan tuotteet ja paljon muutakin mahtavaa! #vappukeittiossa #emaliastiat #enamelware #kitchenessentials #functionalfinnish #muurladesign
  • Yrittäjänä on aika ulkona näistä syyslomista sun muista, mutta päätettiin ottaa pieni irtiotto arjesta ja tehdä se omassa kotikaupungissa. Vietetään yhden yön hotelliloma Helsingissä ja huomenna jatketaan vielä tyttöjen kanssa seikkailua kotikaupungissa kivojen juttujen parissa. Koska sä olet viimeksi lomaillut omassa kotikaupungissa? #miniloma @hiltonhelsinkistrand #familytime #syysloma #irtiottoarjesta
  • Hyvää alkanutta viikkoa! New week, new energy!😍👌🍁🍂🌞#fall #autumncolours #nofilter #suosittelensaloa
  • Tänään taas mennään klo 19.20 @mtv3suomi w @mikkoleppilampi 😍💪💑#mtvttk #hosts #livetv #dwts 📸: @katjatamminenphotography
  • Enjoying the pink moment.😍👌🙏#fall #autumn #nofilter #pinkmoment #suosittelensaloa
  • Esikoisemme Viola täyttää tänään 6 vuotta. Viimeisen vuoden aikana olet kasvanut isoksi tytöksi, joka kantaa vastuuta siskosta ja muista läheisistä. Huumorintajusi on pettämätön ja olen ylpeä tavasta, jolla otat muita ihmisiä huomioon. Edelleen herkkyys ja temperamenttisuus kulkevat käsi kädessä, mutta suuremmat tyrskyt alkavat olla jo harvinaisia. Kiinnostus uusiin asioihin ja niiden oppimiseen on kova. Eskari on kasvattanut sinua hurjasti jo parissa kuukaudessa. Tutki rakas esikoiseni maailmaa ja nauti kyydistä! Monia Armorikkaita Vuosia ja paljon onnea maailman rakkain Viola!❤️😻#viola #mygirl #birthdaygirl #loveyoutothemoonandback

vappendaali

X