Vappu keittiössä

Merimiespihvi pekonihunnulla

Merimiespihvi on klassikkoruoka, joka ei oikeastaan ole edes pihvi, vaan pata. Siinä naudanliha hautuu mureaksi perunoiden kera padassa kuin itsestään. Tämä onkin mahtavan maukas talvipäivän ruoka, sillä se valmistuu uunin lämmössä, kun ruokailijat ulkoilevat. Tässä versiossa perinteinen resepti saa vielä ylleen pekonihunnun.

Merimiespihvi on klassikkoruoka, joka saa tässä uuden säväyksen pekonista.

Merimiespihvi pekonihunnulla

Noin 800 g naudan sisäpaistia

150-170 g pekonia

1 kg perunoita

3-4 sipulia

2 valkosipulinkynttä

5 maustepippuria

2 laakerinlehteä

1 tlk/plo (0,33) olutta tai pilsneriä

noin 4 dl vettä

suolaa, mustapippuria

lihojen ruskistamiseen reilu nokare voita

Merimiespihvi on mahtava pataruoka, joka hautuu uunissa kuin itsestään.

 

Ota liha huoneenlämpöön ja laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Kuori perunat ja viipaloi ne. Kuori myös sipulit ja siivuta ne ohuiksi viipaleiksi.

Leikkaa paisti poikkisyin ohuiksi (0,5-1cm pakuisiksi) viipaleiksi (pihveiksi).

Ruskista voi pannussa ja kun se lakkaa tirisemästä, pannu on tarpeeksi kuuma. Ruskista lihapalat nopeasti molemmin puolin pienissä erissä ja siirrä sivuun. Laita vielä nokare voita pannuun ja paista siinä sipulit. Lado pataan perunoita, sipulia ja lihaa kerroksittain. Mausta kerrokset kerrallaan suolalla ja mustapippurilla. Lisää pataan myös maustepippurit ja laakerilehdet. Kaada pataan olut ja vesi, nestettä pitää olla niin, että se lähes peittää kerrokset. Levitä pekonisiivut vielä koko komeuden päälle. Laita padan päälle kansi ja kypsennä uunissa 1,5-2 tuntia. Jos tässä vaiheessa näyttää, että kaikki liemi on haihtunut, lisää pataan 1-2 dl vettä. Tämän jälkeen, ota kansi padasta pois ja laita vielä uuniin 30 minuutiksi, jotta pekonit ruskistuu rapeiksi. Nauti merimiespihvi suolakurkkujen ja etikkapunajuurien kera.

 

 


    Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Merimiespihvi pekonihunnulla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *