Merimiespihvi on klassikkoruoka, joka ei oikeastaan ole edes pihvi, vaan pata. Siinä naudanliha hautuu mureaksi perunoiden kera padassa kuin itsestään. Tämä onkin mahtavan maukas talvipäivän ruoka, sillä se valmistuu uunin lämmössä, kun ruokailijat ulkoilevat. Tässä versiossa perinteinen resepti saa vielä ylleen pekonihunnun.

Merimiespihvi on klassikkoruoka, joka saa tässä uuden säväyksen pekonista.

Merimiespihvi pekonihunnulla

Noin 800 g naudan sisäpaistia

150-170 g pekonia

1 kg perunoita

3-4 sipulia

2 valkosipulinkynttä

5 maustepippuria

2 laakerinlehteä

1 tlk/plo (0,33) olutta tai pilsneriä

noin 4 dl vettä

suolaa, mustapippuria

lihojen ruskistamiseen reilu nokare voita

Merimiespihvi on mahtava pataruoka, joka hautuu uunissa kuin itsestään.

 

Ota liha huoneenlämpöön ja laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Kuori perunat ja viipaloi ne. Kuori myös sipulit ja siivuta ne ohuiksi viipaleiksi.

Leikkaa paisti poikkisyin ohuiksi (0,5-1cm pakuisiksi) viipaleiksi (pihveiksi).

Ruskista voi pannussa ja kun se lakkaa tirisemästä, pannu on tarpeeksi kuuma. Ruskista lihapalat nopeasti molemmin puolin pienissä erissä ja siirrä sivuun. Laita vielä nokare voita pannuun ja paista siinä sipulit. Lado pataan perunoita, sipulia ja lihaa kerroksittain. Mausta kerrokset kerrallaan suolalla ja mustapippurilla. Lisää pataan myös maustepippurit ja laakerilehdet. Kaada pataan olut ja vesi, nestettä pitää olla niin, että se lähes peittää kerrokset. Levitä pekonisiivut vielä koko komeuden päälle. Laita padan päälle kansi ja kypsennä uunissa 1,5-2 tuntia. Jos tässä vaiheessa näyttää, että kaikki liemi on haihtunut, lisää pataan 1-2 dl vettä. Tämän jälkeen, ota kansi padasta pois ja laita vielä uuniin 30 minuutiksi, jotta pekonit ruskistuu rapeiksi. Nauti merimiespihvi suolakurkkujen ja etikkapunajuurien kera.

 

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Merimiespihvi pekonihunnulla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Yleisön pyynnöstä tänä pääsiäisenä tein tuplataikinan. Nyt ei lopu pullat kesken! #nofilter #baking #korvapuusti #cinnamonrolls
  • Tasan 10 vuotta sitten pitkäperjantaina törmäsin tähän "palomieheen" Tahkon Piazzassa. Kumpikaan meistä tuskin ajatteli siinä kohtaa, että tässä elämää suurempaa rakkautta on, vaikka sähköä ilmassa olikin. Puolitoista vuotta myöhemmin alkoi seurustelu ja sillä tiellä ollaan. Kiitos Teemu, oot mun supermies ja peruskallio! 
Tänään juhlistetaan ensikohtaamista Kuopiossa, mutta vahvasti ollaan kiitollisia Tahkolle, että törmäsimme ja kaikille tuona iltana läsnäolleille. 😍 #loveofmylife
  • Ihanaa pääsiäisen aikaa tyypit! Pashan ja suklaamunien syönnin lomassa ehtii mainiosti miettiä asua vappubrunssille tai kevään juhliin.
Jos kaapista ei löydy tai se kaipaa väriä, niin @stockmanncom ista löytyy mahtavia vaihtoehtoja. Koodilla: vappujamarja saat 10%alennuksen kaikista normaalihintaisista tuotteista.
Kannattaa toimia nopeasti, sillä koodi on voimassa su 21.4.19asti.
Edun ehdot: etuehdot.stockmann.com
Asujen tiedot löydät kuvaa täppäämällä.

#stockmannstyle #kesäsyy #ootd #tapfordetails #springstyle #kaupallinenyhteistyö w @stockmanncom
  • Tänään ihan ok kuvauslokaatio. #kansikuva #covershoot #suomenlinna #visithelsinki #nofilter #huaweip30pro
  • Paras aamun aloitus on tässä! Vähän oli paikat ruosteessa, kun edellisestä kerrasta oli kulunut taas vaivaiset puoli vuotta.😂😂👊👊Kiitos ihanat @mervikallio ja @rmeronen ❤️🙏 #boxing #nyrkkeily
  • Olipa upea viikonloppu Amsterdamissa! 31 naista juhlistamassa tulevaa morsianta. Ihania ystäviä ja uusia mahtavia tuttavuuksia, kiitos!❤️🙏 @emeliebjornberg 👸#girlsweekend #henparty #girlsinamsterdam
  • When in Amsterdam. #polttarit #girlsweekend

vappendaali

X