Merimiespihvi on klassikkoruoka, joka ei oikeastaan ole edes pihvi, vaan pata. Siinä naudanliha hautuu mureaksi perunoiden kera padassa kuin itsestään. Tämä onkin mahtavan maukas talvipäivän ruoka, sillä se valmistuu uunin lämmössä, kun ruokailijat ulkoilevat. Tässä versiossa perinteinen resepti saa vielä ylleen pekonihunnun.

Merimiespihvi on klassikkoruoka, joka saa tässä uuden säväyksen pekonista.

Merimiespihvi pekonihunnulla

Noin 800 g naudan sisäpaistia

150-170 g pekonia

1 kg perunoita

3-4 sipulia

2 valkosipulinkynttä

5 maustepippuria

2 laakerinlehteä

1 tlk/plo (0,33) olutta tai pilsneriä

noin 4 dl vettä

suolaa, mustapippuria

lihojen ruskistamiseen reilu nokare voita

Merimiespihvi on mahtava pataruoka, joka hautuu uunissa kuin itsestään.

 

Ota liha huoneenlämpöön ja laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Kuori perunat ja viipaloi ne. Kuori myös sipulit ja siivuta ne ohuiksi viipaleiksi.

Leikkaa paisti poikkisyin ohuiksi (0,5-1cm pakuisiksi) viipaleiksi (pihveiksi).

Ruskista voi pannussa ja kun se lakkaa tirisemästä, pannu on tarpeeksi kuuma. Ruskista lihapalat nopeasti molemmin puolin pienissä erissä ja siirrä sivuun. Laita vielä nokare voita pannuun ja paista siinä sipulit. Lado pataan perunoita, sipulia ja lihaa kerroksittain. Mausta kerrokset kerrallaan suolalla ja mustapippurilla. Lisää pataan myös maustepippurit ja laakerilehdet. Kaada pataan olut ja vesi, nestettä pitää olla niin, että se lähes peittää kerrokset. Levitä pekonisiivut vielä koko komeuden päälle. Laita padan päälle kansi ja kypsennä uunissa 1,5-2 tuntia. Jos tässä vaiheessa näyttää, että kaikki liemi on haihtunut, lisää pataan 1-2 dl vettä. Tämän jälkeen, ota kansi padasta pois ja laita vielä uuniin 30 minuutiksi, jotta pekonit ruskistuu rapeiksi. Nauti merimiespihvi suolakurkkujen ja etikkapunajuurien kera.

 

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Merimiespihvi pekonihunnulla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Minä ja mysteerimies❤️#sundayfunday #icewalking #familytime
  • 9 tuntia unta ja avanto, bonuksina aurinko ja linnunlaulu.Se on kuulkaas kevät täällä ja hyvä päivä edessä!❤️🙏🌞🌱 #avantouinti #iceswimming #weekendfun #relaxed #mökkilife #visitsalo #grateful
  • Vierasbuukkauksia hoidetaan mm. instan dm:ssä ääniviestein, kun yritetään maanitella yhtä Suomen suurinta tähteä, joka on breikillä. 😂😂😍😍🤞🤞#toivottavastinatsaa ##vappujamarjalive @marjahintikka @avasuomi @mtv3suomi
  • Ystävänpäivän kunniaksi me @ruokaboksi ssa päätettiin tarjota 30 euron alennus ekasta boksista meidän uusille ystäville! Käy meidän sivuilla ruokaboksi.fi ja syötä koodi YSTAVA2019, niin saat alennuksen. Valittavana on kolme boksia: original, muksuboksi ja vegeboksi. Koodi toimii 17.2 asti. Jos haluat helpompaa arkea, vähemmän kauppareissuja, mutta helposti syntyviä herkullisia safkoja, kannattaa antaa mahis! @ruokaboksi  #parempaaarkea #syödäänyhdessä #ruokaboksi
  • Viime viikolla #vappujamarjalive tarjoili mm tätä herkkua! Tänään uudet kuviot kera upeiden vieraiden, tervetuloa sohville @robinpackalen @hjallisharkimo @annekukkohovi @mariaveitola @mikaeljungner ❤️🙏Klo 21 mennään taas suorana @mtv3suomi ja @avasuomi
  • Upea esikuvani Kirsti Paakkanen tietää mistä puhuu! Kiitollisuus on hyvä pitää läsnä joka hetkessä, niin hyvissä, kuin huonoissa. Lämpimät onnittelut grand old ladylle!❤️🙏 #kirstipaakkanen #esikuva #marimekko @helsinginsanomat
  • Just another day at the office. Vielä hymyilyttää...😩😩😩#vappujamarjalive #lumenpudotus @mtv3suomi @avasuomi

vappendaali

X