Osso bucon salaisuuus on pitkä haudutus, joka tekee siitä mureaa ja herkullista.

Osso buco tai bucco on italialainen klassikko, joka hautuu uunin lämmössä mureaksi ja erittäin maukkaaksi. Voit tarjota pataa sellaisenaan, minä syön tämän kanssa aina pastaa. Voit kokeilla myös perunan, riisin tai leivän kera. Voit tehdä padan hyvin edellisenä päivänä, sillä tämä ruoka vain paranee vanhetessaan!

Osso Buco

Osso bucon maukkaan kastikkeen takaa kuullotetut vihannekset.

Noin 1 kg naudan tai vasikan potkaa viipaleina, myydään myös osso bucco liha nimellä

0,5 dl vehnäjauhoja

loraus oliiviöljyä

nokare voita

2 lehtisellerin vartta

1 iso tai 2 pientä porkkanaa

1 keskikokoinen sipuli

2 valkosipulinkynttä

3-4 rkl tomaattipyreetä

3 dl valkoviiniä

2-3 dl vettä tarvittaessa

1 tlk (n 400g) tomaattimurskaa

1 laakerinlehti

1 tl kuivattua rosmariinia

suolaa

rouhittua mustapippuria

 

lisäksi:

keitettyä spagettia

raastettua parmesania

 

Kuivaa potkaviipaleet talouspaperilla ja jos niissä on luudin (mikä tekee ruoasta vaan paremman) tarkista, että niissä ei ole luunsiruja. Silppua sipulit ja viipaloi sellerit ja kuutioi porkkanat.

Suolaa ja pippuroi lihat ja kierittele vehnäjauhoissa. Laita voi ja öljy pataan ja kuumenna. Lisää lihat yksi tai kaksi kerrallaan pataan. Ruskista lihapalat molemmin puolin. Laita lihat ruskistuksen jälkeen sivuun. Pyyhkäise padan pohja talouspaperilla, jos siellä on paljon jauhoa. Lisää tarvittaessa vielä loraus öljyä ja kuullota sipulit, selleri ja porkkanat. Lisää joukkoon tomaatipyree ja pyörittele hetki padassa. Kaada pataan myös valkoviini ja anna kiehahtaa.

Kaada sekaan vielä tomaattimurska ja lisää mausteet. Nyt nostele pataan myös lihat. Katso, että lihat peittyvät liemeen. Lisää vettä tarvittaessa. Laita kansi päälle ja siirrä pata 175 asteiseen uuniin. Anna hautua uunissa noin 3 tuntia, tarkista nesteen määrä pariin otteeseen kypsennyksen aikana ja lisää tarvittaessa vettä. Tarkista vielä lopuksi maku. Tarjoile osso bucco keitetyn spagetin ja vastaraastetun parmesanin kanssa.

Osso buco on italialainen klassikkoruoka.

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Osso Buco

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Minä ja mysteerimies❤️#sundayfunday #icewalking #familytime
  • 9 tuntia unta ja avanto, bonuksina aurinko ja linnunlaulu.Se on kuulkaas kevät täällä ja hyvä päivä edessä!❤️🙏🌞🌱 #avantouinti #iceswimming #weekendfun #relaxed #mökkilife #visitsalo #grateful
  • Vierasbuukkauksia hoidetaan mm. instan dm:ssä ääniviestein, kun yritetään maanitella yhtä Suomen suurinta tähteä, joka on breikillä. 😂😂😍😍🤞🤞#toivottavastinatsaa ##vappujamarjalive @marjahintikka @avasuomi @mtv3suomi
  • Ystävänpäivän kunniaksi me @ruokaboksi ssa päätettiin tarjota 30 euron alennus ekasta boksista meidän uusille ystäville! Käy meidän sivuilla ruokaboksi.fi ja syötä koodi YSTAVA2019, niin saat alennuksen. Valittavana on kolme boksia: original, muksuboksi ja vegeboksi. Koodi toimii 17.2 asti. Jos haluat helpompaa arkea, vähemmän kauppareissuja, mutta helposti syntyviä herkullisia safkoja, kannattaa antaa mahis! @ruokaboksi  #parempaaarkea #syödäänyhdessä #ruokaboksi
  • Viime viikolla #vappujamarjalive tarjoili mm tätä herkkua! Tänään uudet kuviot kera upeiden vieraiden, tervetuloa sohville @robinpackalen @hjallisharkimo @annekukkohovi @mariaveitola @mikaeljungner ❤️🙏Klo 21 mennään taas suorana @mtv3suomi ja @avasuomi
  • Upea esikuvani Kirsti Paakkanen tietää mistä puhuu! Kiitollisuus on hyvä pitää läsnä joka hetkessä, niin hyvissä, kuin huonoissa. Lämpimät onnittelut grand old ladylle!❤️🙏 #kirstipaakkanen #esikuva #marimekko @helsinginsanomat
  • Just another day at the office. Vielä hymyilyttää...😩😩😩#vappujamarjalive #lumenpudotus @mtv3suomi @avasuomi

vappendaali

X