Osso bucon salaisuuus on pitkä haudutus, joka tekee siitä mureaa ja herkullista.

Osso buco tai bucco on italialainen klassikko, joka hautuu uunin lämmössä mureaksi ja erittäin maukkaaksi. Voit tarjota pataa sellaisenaan, minä syön tämän kanssa aina pastaa. Voit kokeilla myös perunan, riisin tai leivän kera. Voit tehdä padan hyvin edellisenä päivänä, sillä tämä ruoka vain paranee vanhetessaan!

Osso Buco

Osso bucon maukkaan kastikkeen takaa kuullotetut vihannekset.

Noin 1 kg naudan tai vasikan potkaa viipaleina, myydään myös osso bucco liha nimellä

0,5 dl vehnäjauhoja

loraus oliiviöljyä

nokare voita

2 lehtisellerin vartta

1 iso tai 2 pientä porkkanaa

1 keskikokoinen sipuli

2 valkosipulinkynttä

3-4 rkl tomaattipyreetä

3 dl valkoviiniä

2-3 dl vettä tarvittaessa

1 tlk (n 400g) tomaattimurskaa

1 laakerinlehti

1 tl kuivattua rosmariinia

suolaa

rouhittua mustapippuria

 

lisäksi:

keitettyä spagettia

raastettua parmesania

 

Kuivaa potkaviipaleet talouspaperilla ja jos niissä on luudin (mikä tekee ruoasta vaan paremman) tarkista, että niissä ei ole luunsiruja. Silppua sipulit ja viipaloi sellerit ja kuutioi porkkanat.

Suolaa ja pippuroi lihat ja kierittele vehnäjauhoissa. Laita voi ja öljy pataan ja kuumenna. Lisää lihat yksi tai kaksi kerrallaan pataan. Ruskista lihapalat molemmin puolin. Laita lihat ruskistuksen jälkeen sivuun. Pyyhkäise padan pohja talouspaperilla, jos siellä on paljon jauhoa. Lisää tarvittaessa vielä loraus öljyä ja kuullota sipulit, selleri ja porkkanat. Lisää joukkoon tomaatipyree ja pyörittele hetki padassa. Kaada pataan myös valkoviini ja anna kiehahtaa.

Kaada sekaan vielä tomaattimurska ja lisää mausteet. Nyt nostele pataan myös lihat. Katso, että lihat peittyvät liemeen. Lisää vettä tarvittaessa. Laita kansi päälle ja siirrä pata 175 asteiseen uuniin. Anna hautua uunissa noin 3 tuntia, tarkista nesteen määrä pariin otteeseen kypsennyksen aikana ja lisää tarvittaessa vettä. Tarkista vielä lopuksi maku. Tarjoile osso bucco keitetyn spagetin ja vastaraastetun parmesanin kanssa.

Osso buco on italialainen klassikkoruoka.

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Osso Buco

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • #lomamuidu #vacaymode
  • Syksyllä mennään taas w @mikkoleppilampi ❤️👌Tää kuva otettiin eilen, no ei ihan! Vuotta en muista, mut oon kyl muutaman yön valvonut tän kuvan oton jälkeen...😂😅 Aiotko muuten väijyä syksyllä Tanssien suorat lähetykset? #mtvttk #syksyllätaas @mtv3suomi #tb #livetv #dwts #hosts
  • #kaupallinenyhteistyö @feelfinnair Matkustamiseen on monia syitä, mulle yksi tärkeä syy on irrottautuminen arjesta. Mutta haluan myös opettaa mun lapsille eri maiden kulttuureja ja elämää. Ymmärrän vastuullisuuden matkustamisessa ja siksi pyrimmekin mahdollisuuksien mukaan tekemään pidempiä reissuja harvemmin, jolloin arjestakin pääsee irtautumaan kunnolla sekä näkemään kohdemaan elämää monelta eri kantilta. Se lisää lasten tietoisuutta muusta maailmasta ja opettaa ymmärtämään eri maiden kulttuureja sekä arvostamaan myös omaa kotimaata ihan uudella tavalla! Mikä on sun syy matkustaa? 🌞😍❤️ #myreasontofly #reasonstofly #feelfinnair #lovetotravel
  • Tänään eka ilta vähään aikaan, kun ei tuule vielä iltamyöhällä. Ehkä se kesä sieltä vielä tulee... 🙏🙏🙏 #myhappyplace #visitsalo #mökkilife #nofilter
  • Pino nokkoslettuja ei kauan meidän huushollissa vanhene! Nokkoset noukin pihalta, kananmunat on haettu lähitilalta ja jauhotkin paikallisen myllyn jauhamia. Päälle itsetehtyä raparperi-mansikkahilloa ja ääntä kohti! #lähiruoka #nokkosletut #nettlepancakes #healthyfood
  • Hankoon. 😍👌#rosadot #hangonregatta #aikuistenjuhlat
  • Hänen seurassa päivä saa aina aurinkoisen alun! Kiitos ihanasta energiasta @kirsialmsiira ❤️😇🙏#runforrestrun #mykindagal

vappendaali

X