Vappu keittiössä

Sinappikastike kalalle

Tämä kastike on järisyttävän hyvää! Sen voi valmistaa joko kotimaisesta tai ranskalaisesta sinapista, lopputulos on vähän erilainen, sinapista riippuen, mutta molemmat versiot erinomaisia. Tämä on ehdoton kaveri kalalle ja nautinpa tätä myös ihan vaan kesäperunoidenkin kanssa. Kastike säilyy hyvin jääkaapissa ja voit valmistaa sen joko sauvasekoittimella, jolloin lopputulos kuohkea, majooneesimainen tai käsivispilällä sekoittaen, jolloin kastike on juoksevampaa.

Klassinen sinappikastike on herkullinen lisäke kalan rinnalle.

Sinappikastike kalalle

alle 15 minuuttia

Ainekset:

4 rkl sinappia (suomalaista tai dijonin)

1 tl sokeria

0,5 tl suolaa

2 rkl valkoviinietikkaa

rouhittua mustapippuria

1 dl rypsiöljyä

kourallinen tuoretta tilliä silputtuna

 

Tämän voit valmistaa joko sauvasekoiittimella tai ihan perinteisellä vispilällä käsin. Vispaa sinappi, suola, sokeri, mustapippuri ja etikka hyvin sekaisin. Tämän jälkeen kaada öljyä ohuena nauhana seokseen kokoajan sekoittaen.

Jos teet sauvasekoittimella kastikkeesta tulee paksumpaa, kuin käsipelillä. Lisää kastikkeeseen lopuksi silputtu tilli. Tarjoa graavi tai savukalan sekä uusien perunoiden kaverina. Kastike säilyy hyvänä jääkaapissa jopa pari viikkoa.


    Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sinappikastike kalalle

Pehtori

Sisältö ja tekotapa selkeä. Maku oli iskevä, makumaailmaa hivelevä. Ei sattunut olemaan valkoviinietikkaa, joten laitoin punaviinietikkaa. Tuoreen tillin korvasi kuivattu.

Marja kariiniem58@gmail.com

Pikantti pirteä

Marja

Sopii hyvin myös muille kuin kraaville kalalle

Anskunen

Hei kävisikö oliiviöljy yhtä hyvin? En tykkää rypsiöljystä….

Liittymät

Oli kyllä loistavaa etenkin kun käytti aitoja ja alkuperäisiä Sepposen kuraperunoita 🙂

Laina

Oli hyvä ja helppo ohje 🙂

Vertaa

Oli hyvä. Kiitti! 🙂

Vastaa käyttäjälle PehtoriPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *