Vappu keittiössä

Tattirisotto jäähyväisten kera

Tattirisotto jäähyväisten kera!

Haluan heti alkuun kiittää teitä kaikkia lukijoitani. Vuosi sitten starttasin tämän blogin ja olen ollut kovin kiitollinen kaikesta siitä hyvästä palautteesta, mitä olen matkan varrella saanut. Tässä kohtaa minun pitää kuitenkin heittää hyvästit blogin pitämiselle. Kun teen vuodessa kolme tv-tuotantoa, radiota, juonto- ja puhekeikkoja, hoidan Ruokaboksin asioita sekä Muurlan Vappu Keittiössä sarjan markkinointia, ei aikani ikävä kyllä millään riitä tämän blogin pyörittämiseen, sillä intensiteetillä, minkä se ansaitsee. Haluan pyhittää myös kaiken mahdollisen ajan perheelleni, joten se on myös yksi syy tähän päätökseen.

Tattirisotto syntyy kädenkäänteessä, vaikka se vaatii pientä vahtimista.

Vielä kerran iso kiitos teille kaikille lukijoilleni ja haluan muistuttaa, että nämä olemassa olevat reseptit säilyvät täällä, joten voit halutessasi palata tänne ja ehkä minäkin vielä joskus palaan, jos aika ja elämä antaa sille myöten.

Halusin vielä jakaa teille tattirisoton reseptin, jota tein viime viikonloppuna tyttärieni kanssa poimituista tateista. Tämä resepti on tehty tuoreista tateista, mutta voit hyvin käyttää myös kuivattuja, tällöin vain liota sienet ja käytä liemi risotossa. Menkää ihmiset metsään ja nauttikaa syksyn väreistä, tuoksuista ja kirpeydestä!

Ruokarakkaudella,

Vappu

Tattirisotto

30 min

4 annosta

Ainekset:

Noin 7 dl tuoreita herkkutatteja pilkottuna

4 dl risottoriisiä (arborio tai carnaroli)

1 sipuli tai 2 salottisipulia

1 valkosipulinkynsi

25 g voita

loraus oliiviöljyä

2 dl valkoviiniä

1-1,2 l kana- tai kasvislientä (jos käytät kuivattuja tatteja, käytä myös sieniliemi)

3 dl vastaraastettua parmesan juustoa

kourallinen tuoretta persiljaa silputtuna

suolaa, mustapippuria rouhittuna

Silppua sipulit ja siivuta tatit. Paista sieniä pannulla voissa niin, että niistä lähtee neste ja ne saavat väriä. Lisää sitten pannulle öljy, silputut sipulit ja riisi. Jatka niiden kuullottamista hetken, jonka jälkeen kaada kasariin valkoviini.

Anna viinin imeytyä riisiin, jonka jälkeen lisää lientä kauhallinen kerrallaan risottoon, vähän väliä sekoittaen.Liesi kannattaa pitää niin, että seos koko ajan kuplii, mutta ei kiehu täysillä. Lisää lientä aina kauhallinen lisää kun edellinen on imeytynyt. Maista välillä risottoa, jotta se ei vaan mene ylikypsäksi, riisin pitää olla al dente eli siinä pitää olla purenta varaa. Lopuksi lisää joukkoon raastettua parmesanjuusto sekä  silputtu persilja. Maista vielä risottoa ja lisää joukkoon suolaa ja rouhi mustapippuria makusi mukaan. Risotto saa jäädä löysäksi eli sen pitää valua lautasella. Raasta vielä päälle tuoretta parmesania ja nauti sellaisenaan tai kalan tai lihan lisukkeena.

Tämä vuodenaika on parasta ihanalle ja suussasulavalle tattirisotolle.

    Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tattirisotto jäähyväisten kera

Leena/Mansikkaheinä

Kiitos kaikista ihanista resepteistäsi Vappu! Hyvää jatkoa sinulle! Blogin kirjoittaminen vie tosiaan paljon aikaa, joten ei ihme että haluat antaa aikaasi perheelle ja monille tehtävillesi. Kokkaaminen varmaan jatkuu kohdallasi, koska taidat rakastaa sitä! 💗

Prinsessa75

Voi ei! Ikävä jää. No onneksi reseptit jäävät tänne elämään. Kiitos kun jaksoit tätä pitää. Siitä oli iloa 😍 Ja lopettamisesi on ymmärrettävä 👍

Lumikko

Kiitos! Aivan erinomainen resepti!

Vertaile

Nyt kyllä vei kielen mennessään, oikein isot kiitokset mielenkiintoisen ruokablogin pitämisestä!

Kaija

Vuodet sen kuin vierivät, mutta tattirisottoa kuluu edelleen vuokatolkulla. Suosikkireseptini.

suomi

Parhaat suomenkieliset reseptit!

Nainen

Tämä kyllä vei kielen mennessään! Ehdottomasti tulen tekemään myös jatkossa!

Luotto

Tänään laitetaan testiin, luotan siihen että tämä on oikein maittava! kiitos tästä.

Kilpailuttaja

Oli kyllä hyvä ja helppo resepti. Haastoin puolison kilpailuun, kummalla onnistuu paremmin. Lapset toimii tuomareina =)

Lainaa

Olipas selkeä resepti 🙂

Joustoluotto24.fi

Mahtava resepti, jota varten ei tarvitse lähteä pankista hakemaan lainaa tai joustoluottoa!

Iloa ilmaiseksi

Kiitos ilmaisesta reseptistä, joka näyttää varmasti esimerkillään muille blogeille, että ilmaiseksi voi saada aivan kelpo reseptejä!

Pelit

Tämä tuli testattua tänään ja hyvää oli!

Jousto

Menee ehdottomasti testiin. 🙂

Vastaa käyttäjälle Leena/MansikkaheinäPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *