
Vegepasta

Olen käyttänyt vähän huonosti vegeille sopivia proteiinituotteita. Nyt kokeilin ja hyvä tuli! Maistuu varmasti koko perheelle!
Vegepasta
Alle 30 min
4 annosta
1 pieni sipuli
1 valkosipulikynsi
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1-2 dl vettä tai pastan keitinvettä
3 rkl tomaattipyreetä
kourallinen kirsikkatomaatteja tai 2 tomaattia
noin 15 cm pätkä kesäkurpitsaa
1 rasia mifu ruokaraetta
loraus oliiviöljyä
kourallinen tuoretta basilikaa tai 1 tl kuivattua
suolaa, mustapippuria
(kuivattua chiliä)
tarjoiluun: spagettia, parmesan juustoa
Silppua sipulit ja kuutioi kesäkurpitsa pieneksi. Puolita kirsikkatomaatit tai kuutioi tomaatit. Kaada loraus öljyä paistinpannulle ja kuullota sipuleita ja kesäkurpitsoja hetki. Kaada joukkoon tomaattimurska, tomaattipyree sekä loraus vettä. Lisää joukkoon myös tomaatit ja mausteet. Anna kiehua, niin että kastike kuplii välillä hämmentäen. Anna kiehua kokoon sen aikaa, kun pasta kiehuu. Lisää lopuksi joukkoon mifu-ruokarae ja tarvittaessa vettä. Tarkista maku ja tarjoile pastan sekä parmesanin kera.

Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vegepasta